Έκτη στέψη για τον παντοτινό “αυτοκράτορα” – Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός



AAAAPAOPOLYKALO_562_355Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έπαιξε με καρδιά και υπομονή, καταφέρνοντας να βρει λύσεις απέναντι στη σκληροτράχηλη Μακάμπι η οποία ήθελε κι εκείνη με τη σειρά της το 6ο τρόπαιο στην ιστορία της. Όμως αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Παναθηναϊκός.

Οι “πράσινοι” έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα από το πρώτο λεπτό, δίνοντας γρήγορο ρυθμό και βάζοντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Η Μακάμπι έμεινε στο ματς μέχρι το ημίχρονο κυρίως χάρη στα μακρινά σουτ των Έιντσον και Πνίνι, καθώς οι ψηλοί του Παναθηναϊκού εξουδετέρωσαν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ενώ ο Πάργκο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο κυρίως ο Σάτο αλλά και ο Νίκολας έδωσαν την βοήθεια με το περιφερειακό σουτ που έλειπε από τους “πράσινους”, την ώρα που οι Ισραηλινοί έδειχναν εξουδετερωμένοι. Τα συνεχόμενα τρίποντα έγειραν την πλάστιγγα στο καθοριστικότερο μέρος του αγώνα και ουστικά αποτελείωσαν την Μακάμπι.

Πάντως, στο τελευταίο πεντάλεπτο έδειξε τάσεις αυτοκτονίας και έδωσε το δικαίωμα στην Μακάμπι να πλησιάσει στους πέντε μετά από δικά του συνεχόμενα λάθη. Ο Ελιάχου μείωσε σε 70-74 στα 32” όμως ο Παναθηναϊκός δεν έχανε αυτό το ματς.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με δάκρυα στα μάτια σήκωσε για 8η φορά στην καριέρα το ευρωπαϊκό κύπελλο, ενώ οι “πράσινοι” έφτασαν τα έξι και το μόνο εμπόδιο που μένει να ξεπεράσουν είναι αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης που είναι η μοναδική ομάδα που έχει περισσότερα με οκτώ.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι: Πάργκο 12 (9 ασίστ), Μπλου 14 (3 τρίποντα), Ελιγιάχου 12, Πνίνι 8 (2 τρίποντα), Έιντσον 17 (2 τρίποντα), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός: Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18 (6 ριμπάουντ), Φώτσης 5 (7 ριμπάουντ), Σάτο 11 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νίκολας 14 (2 τρίποντα), Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.