Σωματείο της ΔΕΗ ζητεί η εταιρεία να φτιάξει… φαρμακεία!



Farmakeio_psaxnei_farmaka_sta_rafiaΜια πραγματικά ιδιότυπη πρόταση, στα όρια του… σουρεαλισμού,  κατέθεσε χθες το συνδικαλιστικό σωματείο του Σπάρτακου προς το ταμείο ΤΑΥΤΕΚΩ που υπάγονται οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ταμείου, το σωματείο Σπάρτακος, επικαλούμενο προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της ΔΕΗ από φαρμακεία της Κοζάνης, προτείνει στη ΔΕΗ να δημιουργήσει δικά της φαρμακεία.

Μάλιστα ως σωματείο του ενεργειακού κέντρου στην Κοζάνη, ο Σπάρτακος προτείνει προς το ΤΑΥΤΕΚΩ, τα φαρμακεία να ξεκινήσουν από την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη.  Όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές στην επιστολή οι φαρμακοποιοί αρνούνται στην παρούσα χρονική στιγμή να προβούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τις δαπάνες τους για προηγούμενους μήνες.

Έτσι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τη χορήγηση των φαρμάκων, ο Σπάρτακός, καταθέτει τη… ρηξικέλευθη πρόταση, να δημιουργήσει η ΔΕΗ δικά της φαρμακεία στις περιοχές που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη (π.χ. Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη).

Μάλιστα οι συνδικαλιστές καταθέτουν και ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία, που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αποδεικνύεται ότι η δημιουργία φαρμακείων από τη ΔΕΗ θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Σήμερα, αναφέρει ο Σπάρτακος, για τους 120.444 ασφαλισμένους στη ΔΕΗ δαπανώνται ετησίως περί τα 70 εκατ. ευρώ. Για τους περίπου 35.000 ασφαλισμένους στην ενεργειακή λεκάνη, η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε 20,341 εκατ. ευρώ. Ο Σπάρτακος υποστηρίζει λοιπόν ότι η δαπάνη αυτή «σαφέστατα θα είναι πολύ μικρότερη αν καταστεί υλοποιήσιμη η πρότασή μας για δημιουργία φαρμακείων».

Η επιστολή της πρότασης του Σπάρτακου  υπογράφεται από τον πρόεδρο του σωματείου Γ. Αδαμίδη και το γενικό γραμματέα Κ. Βασιλειάδη.

capital.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.