Μείζων ζήτημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πτολεμαΐδα



adespota_skylia3463Διαστάσεις επιδημίας προσλαμβάνει το φαινόμενο με την περιφορά αδέσποτων σκύλων στην Πτολεμαΐδα που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά  και τη δημόσια υγεία ενώ το κρούσμα με τον  δηλητηριασμένο σκύλο που βρέθηκε στο παλαιό πάρκο την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν την κτηνώδη ενέργεια με αφίσες που κυκλοφόρησαν στην πόλη.

Ο Απόστολος Χατζόπουλος αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εορδαίας καταδικάζει τις αχαρακτήριστες  αυτές πράξεις και  δηλώνει αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα σκυλιά αφού οι προσπάθειες που καταβάλλει η υπηρεσία για την περισυλλογή των αδέσποτων δεν αποδίδουν εξ αιτίας της αύξησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα γεγονός που στρέφει τις υποψίες ότι κάποιοι από γειτονικές πόλεις  μεταφέρουν με αυτοκίνητα μεγαλόσωμους  σκύλους στην Πτολεμαϊδα και τους  απελευθερώνουν.

Όπως αναφέρει την Μεγάλη εβδομάδα εντοπίστηκαν 40 περίπου «νεόφερτο» σκύλοι  να τριγυρίζουν στην πόλη χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει τότε  από πού και ποιος τα έφερε για να ενταθούν οι προσπάθειες περισυλλογής από συνεργείο υπαλλήλων και να μεταφερθούν στο κυνοκομείο ώστε με τα  όποια λιγοστά  μέσα υπάρχουν  να τους παρασχεθεί τροφή και φροντίδα. Απευθύνει έκκληση προς τους δημότες όταν εντοπίζουν αδέσποτα ζώα να τηλεφωνούν στους δύο υπαλλήλους του Δήμου ώστε να  τα περισυλλέγουν, και «δεν χρειάζεται να ρίχνουμε φόλες. Το θέαμα με τα ψόφια σκυλιά στην πόλη είναι αποκρουστικό και δεν τιμά κανέναν. Έχουμε το προσωπικό που μπορεί να κάνει αυτήν την δουλειά». Επισημαίνει ότι τα δηλητηριώδη παρασκευάσματα δεν εξολοθρεύουν μόνο τους αδέσποτους σκύλους αλλά και τα οικόσιτα ζώα.

«Φωτογραφίζονται» κυνοκομεία που έκλεισαν

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες διαπιστώνεται ότι οι σκύλοι έχουν …μεταναστεύσει στην περιοχή από άλλες πόλεις αφήνοντας ο κ. Χατζόπουλος  αιχμές για «κάποια κυνοκομεία που πήγαν να ανοίξουν και έκλεισαν» προκαλώντας αυτά τα προβλήματα χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να  απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό. Μάλιστα προς την κατεύθυνση του εντοπισμού  των επιτηδείων εδώ και δώδεκα ημέρες έχουν ενταθεί οι έρευνες με την κινητοποίηση υπαλλήλων, και  της δημοτικής Αστυνομίας , ώστε, να συλληφθούν και να τους επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται από τον νόμο. Η μοναδική λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων είναι η πλήρης λειτουργία του κυνοκομείου πλην όμως η έλλειψη χρηματοδότησης δεν το επιτρέπει και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής στρέφεται πλέον στην αξιοποίηση σχετικών προγραμμάτων.  Σήμερα τα άτομα που βρίσκονται  παρέχουν στα ζώα  στοιχειώδεις υπηρεσίες  , τροφή και καθαριότητα, ενώ, δεν γίνονται ιατρικές εξετάσεις αλλά ούτε και στείρωση όπως προβλέπεται από τον νόμο, ώστε  στη συνέχεια οι πληθυσμοί  να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει. Όπως αντιλαμβάνεστε τα λεφτά είναι πολλά» θα πει  ο κ. Χατζόπουλος. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ομάδα των φιλόζωων που διαθέτουν τον χρόνο και τα χρήματα τους για να βοηθήσουν στην συντήρηση του κυνοκομείου.

prlogos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.