Μονιμοποιούνται 120 συμβασιούχοι πυροσβέστες στην Κοζάνη και 200 στη Δ. Μακεδονία



purosvestes_se_dasos56785685Στην πρόσληψη 4.000 μονίμων πυροσβεστών προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και ικανοποίηση από τους συμβασιούχους πυροσβέστες της περιοχής, καθώς οι περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν από τους υπηρετούντες συμβασιούχους που μονιμοποιούνται.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της 12ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε προχτές στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Καζαντσίδης, υπογράμμισε ότι «ψηφίστηκε ο νόμος για την πρόσληψη 4.000 μόνιμων πυροσβεστών. Από το σύνολο αυτών των προσλήψεων οι 3.400 θα είναι συμβασιούχοι που μονιμοποιούνται, ενώ οι υπόλοιπες 600 είναι προσλήψεις πολιτών που δεν ήταν στο Πυροσβεστικό Σώμα». Υπογράμμισε ότι «μένουν εκτός περί τους 1.900 συμβασιούχους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε επειδή δεν έχουν Ι1 απολυτήριο στρατού, είτε έχουν ‘λερωμένο’ ποινικό μητρώο είτε δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού ή έχουν απολυτήριο δημοτικού μετά το 1980». Βεβαίως, η γενική συνέλευση διατύπωσε την άποψη ότι «πρέπει να επανεξεταστούν» αυτές οι περιπτώσεις.

Το ερώτημα που διατυπώθηκε είναι:

“Αν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι κρίνονται ανίκανοι να εργαστούν τότε πως έσβηναν τις πυρκαγιές στα βουνά επί σειρά ετών;”.

Ειδικότερα, στο νομό Κοζάνης από τους 130 συμβασιούχους πυροσβέστες μονιμοποιούνται οι 120 και στη Δυτική Μακεδονία οι 200 από τους 242.

Οι παραπάνω προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα θα γίνουν στις 2 Μαΐου, δίνοντας τέλος στην παρατεταμένη αγωνία των συμβασιούχων επί σειρά ετών.

Στη διάρκεια της 12ης Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Καζαντσίδης, παρουσίασε τον απολογισμό των ενεργειών που έκανε το προεδρείο και η διοίκηση για την διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έγιναν με αιρετούς της Περιφέρειας, με βουλευτές και παράγοντες, καθώς και στην προβολή των ζητημάτων μέσω των ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των συναδέλφων του για τη δικαίωση του πολύχρονου αιτήματος της μονιμοποίησης των συμβασιούχων πυροσβεστών.

thessalonikiblogs.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.