Κάψουλες για εσπρέσο. Καλύτερες η όχι;Το ξέρουμε ότι είναι πιο εύκολες στη χρήση τους αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια τους; Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης έδειξε ότι ο εσπρέσο που παράγεται από τέτοιες κάψουλες (γνωστής μάρκας όπως αναφέρουν οι ερευνητές) ,έχει περισσότερο φουράνιο, μια τοξική ουσία που έχει αποδειχτεί καρκινογόνα σε πειραματόζωα σε σχέση με τον εσπρέσο που φτιάχνεται σε παραδοσιακή μηχανή και άλλους καφέδες. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ποσότητα που βρέθηκε είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και ότι για να ξεπεράσει κανείς αυτά τα όρια θα πρέπει να πιει τουλάχιστον 20 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο φτιαγμένα με αυτές τις κάψουλες.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι… ο λόγος που ο καφές φτιαγμένος με κάψουλες έχει υψηλότερα επίπεδα αυτής της ουσίας ειναι γιατί οι ερμητικά κλειστές κάψουλες δεν επιτρέπουν στο φουράνιο να απελευθερωθεί και οι καφετιέρες που χρησιμοποιούνται για παραχθεί τέτοιος καφές χρησιμοποιούν καυτό νερό σε υψηλή πίεση που προκαλεί την ουσία αυτή να εκκριθεί στο ρόφημα.
natofao.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.