Πρωταθλήτρια ανεργίας η Δυτ.Μακεδονία

anergeia_bannerΣχεδόν ένας στους τέσσερις κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας ήταν άνεργος τον Ιανουάριο του 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από την ανεργία «υποφέρουν» περισσότερο οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας (22,7% από 17,7% ένα χρόνο πριν), των νησιών του Νότιου Αιγαίου (20,2% από 15,3%) και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (19,3% από 10,9% το 2010).

Σε όλη τη χώρα, πάνω από 750.000 άτομα ήταν χωρίς δουλειά, ενώ το ποσοστό ανεργίας σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ επταετίας, ξεπερνώντας το φράγμα του 15% από το 11,3% που ήταν ένα χρόνο πριν αλλά και το 14,8% που έφτασε το Δεκέμβριο του 2010. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σχεδόν μια στις πέντε γυναίκες ήταν χωρίς δουλειά τον περασμένο Ιανουάριου (18,8%) ενώ το ποσοστό ανεργίας των ανδρών σκαρφάλωσε στο 12,4% από το 8,7% που ήταν ένα χρόνο πριν.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ανεργία των νέων καθώς πάνω από ένας στους τρεις (37%) αναζητούσε μάταια απασχόληση από το 30,4% που ήταν τον Ιανουάριο του 2010.

mpetskas.blogspot.com

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.