Απάτη στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης μέρα μεσημέρι!



astinomia_3Μπακίρια αντί για χρυσαφικά «πάσαραν» επιτήδειοι σε ηλικιωμένο άτομο, από το οποίο απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά μέχρι ο παθών να αντιληφθεί την απάτη, οι απατεώνες είχαν εξαφανιστεί.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η απάτη στήθηκε και διαπράχτηκε μέρα μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Ήταν ή ώρα 3.20 το απόγευμα, όταν ένα άγνωστο άτομο ηλικίας περίπου 50 ετών, πλησίασε έναν 69χρονο άνδρα, επιχειρώντας να τον δελεάσει με μια «αγορά ευκαιρίας».

Έβγαλε από τη τσέπη του κάτι «χρυσαφικά» που είχε τυλιγμένα σε … χαρτοπετσέτα. «Έχουν μεγάλη αξία και είναι ευκαιρία. Τα πήγα σε χρυσοχόο, αλλά δεν τα βρήκαμε στην τιμή. Σου τα δίνω σε τιμή ευκαιρίας», είπε.

Εκεί που η επιχείρηση της απάτης βρισκόταν σε εξέλιξη και γινόταν το παζάρι, εμφανίστηκε ένα δεύτερο άτομο, άνδρας κουστουμαρισμένος και γραβατωμένος, ηλικίας περίπου 55 ετών, ο οποίος παρουσιάστηκε ως γιος του χρυσοχόου.

Απευθυνόμενος στον συνεργό του απατεώνα, του είπε ότι «ο πατέρας μου έκανε την εκτίμηση και είπε ότι τα χρυσαφικά κάνουν 7.000 ευρώ». Το υποψήφιο θύμα έπεσε στην παγίδα και προθυμοποιήθηκε να αγοράσει τα …χρυσαφικά, για να μη χάσει την ευκαιρία.

Επειδή μάλιστα δεν είχε πολλά λεφτά επάνω του, πήγε δίπλα στην Εμπορική Τράπεζα και έκανε ανάληψη 1.700 ευρώ. Έδωσε τα 1.650 ευρώ και πήρε το «εμπόρευμα αξίας», ενώ ο 50χρονος μόλις πήρε τα λεφτά, έγινε καπνός διαφεύγοντας προς την οδό Μακεδονομάχων. Ο 69χρονος που πλέον είχε «ακουμπήσει» τις καταθέσεις του στον απατεώνα, μόνο τότε σκέφτηκε το ενδεχόμενο της απάτης.

Πήγε σε ένα χρυσοχοείο, όπου ο χρυσοχόος του είπε ότι «τα πολύτιμα χρυσαφικά ήταν μπακίρια χωρίς καμιά αξία». Τότε το θύμα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός.

Αν και οι δύο απατεώνες εξαφανίστηκαν, υπάρχει μία μικρή ελπίδα να βρεθούν, καθώς: η αστυνομία έδειξε διάφορες φωτογραφίες απατεώνων στο θύμα. Ο τελευταίος σε μία από τις φωτογραφίες αναγνώρισε τον 55άρη, που υποτίθεται ότι ήταν ο γιος του χρυσοχόου. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για σεσημασμένο απατεώνα.

Πτολεμαίος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.