Οργή και αγανάκτηση για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας



mpodosakeioΜε κατηγορηματικό όχι στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας απαντούν οι φορείς της περιοχής απέναντι στον σχεδιασμό για τη συγχώνευση των νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία και την κατασκευή νέου κοντά στην Κοζάνη προειδοποιώντας για δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.Διαμηνύουν  προς τους πολιτικούς της περιοχής και πιο συγκεκριμένα στους βουλευτές να μην συναινέσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διαφορετικά θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Εντός των ημερών αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη παρουσία όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να καθορίσουν  την περαιτέρω στάση τους.
Ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί στην Εορδαία εάν συναινέσουν

Τα πυρά στρέφονται εναντίον του καθηγητή κ. Λιαρόπουλου και της «επιτροπής σοφών» που συζητούν  το κλείσιμο νοσοκομείων στην Δυτική Μακεδονία και την ανέγερση  ενός νέου νοσοκομείου δυναμικότητας 300- 350 κλινών σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου. Κατά τον Χρήστο Κατσίνα αντιπρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας και γιατρό – νεφρολόγο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Λιαρόπουλος στο δημοσίευμα κάνει λόγο για «αρχαία νοσοκομεία» και διερωτάται αν το Μποδοσάκειο που εγκαινιάστηκε το 2002 επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη να «είναι παλαιό και να μην είναι χρήσιμο;. Μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι εκεί είναι τρελοί, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και παράγουν πολιτική και δή για την υγεία». Επιπλέον μιλούν για ένα καινούργιο νοσοκομείο γεγονός που κατά τον κ. Κατσίνα παραπέμπει στην «είσοδο ιδιωτών από το παράθυρο πωλώντας κρεβάτια» υπενθυμίζοντας ότι στις αρχικές τους αντιδράσεις με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας είχαν κατηγορηθεί για κινδυνολογία. Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις των φορέων που αντιδρούν (Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό κέντρο, Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας) αλλά και στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών εκτιμώντας ότι η αντίδραση των πολιτών θα είναι σφοδρή γιατί το Νοσοκομείο είναι απαραίτητο. «Κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι, είτε είναι πολιτικοί είτε κάτι άλλο που ευαγγελίζονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις καλόν είναι να σταματήσουν. Διαφορετικά θα μας βρεί σύμφωνους η ανακοίνωση  του Εμπορικού Συλλόγου ότι αυτοί θα είναι ανεπιθύμητοι στην Εορδαία».

«Δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά τους»

Ο κ. Λιαρόπουλος αποφάνθηκε για εμάς χωρίς εμάς τονίζει ο Ονούφριος Μαυρίδης γιατρός και ένας από τους πρωτεργάτες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου γιατί η Δυτική Μακεδονία έχει τις δικές της λειτουργικές  απαιτήσεις και στον χώρο της υγείας, άρα, ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει εδώ στην Δυτική Μακεδονία παρουσία των φορέων προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το καλλίτερο δυνατό. «Έτσι αντί ο κ. Λιαρόπουλος να κάνει ασκήσεις επί χάρτου άς έρθει εδώ και μαζί να συζητήσουμε να καταθέσουμε τα επιχειρήματα μας και να καταλήξουμε στο καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα». Εκφράζει την απορία του γιατί από τη μια προωθείται η επέκταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και από την άλλη υπάρχουν εξελίξεις που το  υποβαθμίζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γνωρίζει η αριστερά  τι ποιεί η δεξιά  σου. Άλλη ερμηνεία δεν μπορώ να δώσω». Επαναλαμβάνει πως «όποιος αποφασίσει να διαθέσει χρήματα για να κάνει μια περιττή υποδομή θα υποστεί την μήνυση για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Το λέω για μία ακόμη φορά».

Υπάρχει Νοσοκομείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Γιάννης Παπαδόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Λιαρόπουλος είναι ο «λαγός» της υπόθεσης και προσπαθεί να «ρίξει άδεια» για να δει αντιδράσεις έστω και στην εισήγηση του  για το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Δεν είναι δυνατόν να το  κλείσουμε αφού είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας με επενδύσεις εκατομμυρίων, με προσωπικό, με την επικείμενη επέκταση, με προσωπικό. Δεν μπορεί κάποιος να αγνοεί όλα αυτά. Εάν θέλουν να κάνουν καινούργιο Νοσοκομείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχει όλες τις προδιαγραφές. Δεν μπορούμε να πετάμε χρήματα του Ελληνικού λαού όταν περικόπτουν μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να χτίζουμε νοσοκομεία που θα στοιχήσουν ένα σωρό χρήματα στους φορολογούμενους».

Απόφαση γεν. συνέλευσης εργαζομένων Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Γ. Νοσοκομείου  Πτολεμαϊδας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας , όπως αυτή εμφανίσθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας, ενόψει της δημιουργίας νέου Νοσοκομείου σε περιοχή κοντά στην Κοζάνη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση της υγείας στην περιοχή μας, όπως αυτό θα συμβεί με το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας , που είναι ένα Νοσοκομείο με μεγάλες δυνατότητες και αμφιβάλουμε αν οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου γνωρίζουν την ύπαρξή του. Δεν είναι δυνατόν σε εποχή οικονομικής στενότητας και ενώ έχει δρομολογηθεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση του νοσοκομείου κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς να εξαγγέλλουν το κλείσιμό του.

Καλούμε όλον τον πολιτικό κόσμο της περιοχής όπως και τους φορείς να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο θέμα και να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν τα οποιαδήποτε σχέδια.

Πτολεμαϊδα 8/4/2011

Η Γεν. συνέλευση των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

Για την «επειλή λουκέτου στο Μποδοσάκειο»

Υπό την απειλή λουκέτου βρίσκεται το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας αλλά και τα νοσοκομεία των Γρεβενών και της Κοζάνης σύμφωνα με το νέο «καλλικρατικό» σχέδιο στον τομέα της υγείας που αφορά την απόσυρση των παλαιών νοσοκομείων.

Στα πλαίσια του ίδιου σχεδίου προτείνεται η δημιουργία νέου εκσυγχρονισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος σε περιοχή κοντά στην Κοζάνη.

Ένα σχέδιο που από όποια λογική σκοπιά και αν το προσεγγίσουμε, πέρα από τα οφέλη που θα προκύψουν για το σύστημα υγείας όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου, δεν βλέπουμε κανένα απολύτως όφελος για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Μέρος από το τεράστιο χρηματικό ποσό που σκοπεύουν να δαπανήσουν για την δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου μπορεί να διατεθεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία που υπάρχουν ήδη στην Δ.Μ. για την καλύτερη στελέχωση και τον εξοπλισμό του.

Συγκεκριμένα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο το οποίο διαθέτει πολλές δυνατότητες επέκτασης αλλά και τις κατάλληλες υποδομές.  Επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και ήδη εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών λόγο της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης.

Δεν μπορεί να ζητάνε από εμάς τόσες θυσίες ενώ παράλληλα να κατασπαταλώνται τεράστια ποσά άσκοπα.

Με τα μισά από όσα προβλέπονται για την δημιουργία νέου νοσοκομείου μπορεί κάλλιστα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο να μετατραπεί σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα συνεχίζοντας να προσφέρει αναβαθμισμένες πλέον υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους της Δ.Μ.

Σε μία αρκετά δύσκολη εποχή όπου το εισόδημα όλων μας έχει συρρικνωθεί και η ανεργία στην περιοχή μας καλπάζει, απαιτούμε λύσεις και προγραμματισμούς που να είναι προς όφελος όλων και όχι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων και εκλεκτών.

Ο πολιτικός κόσμος της περιοχής επιβάλλεται να τοποθετηθεί ξεκάθαρα καταψηφίζοντας το νέο σχέδιο για την υγεία.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει πολλές μάχες για το νοσοκομείο της Πτολ/δας, αυτή όμως είναι η πιο σημαντική και πρέπει να την κερδίσουμε.

prlogos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.