Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές των καυσίμων – Αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο στην Κοζάνη



venzini_timi_antliaΝέα ρεκόρ σημειώνει η τιμή της αμόλυβδης, αφού η μέση πανελλαδική της τιμή διαμορφώθηκε χθες στο 1,681 ευρώ/λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ/λίτρο. Στο Νομό Κοζάνης, η τιμή πώλησης της βενζίνης είναι ελαφρά πιο χαμηλή, κινείται ωστόσο σε ανοδικά επίπεδα, σε σχέση πάντα και με το περασμένο διάστημα. Το ράλι των τιμών συμπαρασύρει, αναμφισβήτητα, και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε τοπικό επίπεδο. Την ίδια ώρα, η διακίνηση των καυσίμων σε επίπεδο Νομού Κοζάνης συνεχίζεται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ελλείψεις, δεδομένης της απεργίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ).

Σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Κοζάνης κ. Γιώργος Χατζηκυπραίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Η τιμή των καυσίμων σαφώς παρουσιάζει αύξηση. Η τιμή της αμόλυβδης πωλείται περίπου στο 1.65 ευρώ το λίτρο.  Αυτή είναι και η μέση τιμή του νομού». Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο σε ορισμένα πρατήρια της Κοζάνης να υπάρχουν και υψηλότερες τιμές. Εκεί η τιμή της αμόλυβδης «ξεφεύγει», στο 1.68 – 1.69 ευρώ το λίτρο, αλλά όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος «είναι μεμονωμένες αυτές οι περιπτώσεις. Αυτό γίνεται ιδιαιτέρα σε εταιρείες που είναι γνωστά τα τιμολόγιά τους, ως πιο ψηλά». Ο ίδιος προσθέτει πως «η αγορά της Κοζάνης γενικά κινείται πιο χαμηλά σε σχέση με άλλες αγορές και αυτό είναι παρήγορο. Από δω και πέρα, όπως τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο θα είναι περίπλοκα, λόγω των γενικευμένων συγκρούσεων».

Σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, και εκεί σημειώνονται αυξήσεις, όχι όμως σε τέτοια έκταση, ενώ στο Νομό Κοζάνης η τιμή του πετρελαίου έφτασε στα 0.885 και 0,889 ευρώ το λίτρο, κάτω από τα 90 λεπτά το λίτρο. Ο κ. Χατζηκυπραίου εξέφρασε φόβους για αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης το επόμενο διάστημα, και μάλιστα σημαντική, δεδομένης της αλματώδους αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου.

Την ίδια ώρα η δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια», που ξεκίνησε τη Δευτέρα έχει «σπείρει» φόβους για προβλήματα ανεφοδιασμού της αγοράς. Ο κ. Χατζηκυπραίου καθησυχάζει πως «μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα, δεδομένου ότι υπάρχουν αποθέματα. Ο ίδιος σημειώνει πως υπάρχει πίεση από διάφορες πλευρές να σταματήσουν οι εργαζόμενοι την απεργία τους, ενώ σημειώνει πως «υπάρχουν αποθέματα βενζίνης  για να καλυφθεί για τις ημέρες της απεργίας, εφόσον δεν υπάρξει από τον κόσμο αντίδραση πανικού. Θα φανεί, ωστόσο, πόσο θα διαρκέσει η απεργία…».

prlogos

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.