Οι Ελληνικοί και Ξένοι Όμιλοι που Ανταγωνίζονται για το Φωτοβολταϊκό της Κοζάνης



fotovoltaika34656453Σε επιτυχία για την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξελίσσεται το σχέδιο για την κατασκευή του τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, αφού η προθεσμία υποβολής των προσφορών παρατάθηκε ως τις 15 Απριλίου.

Η διοίκηση της ΔΕΗ και της θυγατρικής της εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον αριθμό των μέχρι τώρα προσφορών, οι οποίες είναι κοντά στις 40, ανάμεσά τους και γνωστοί ξένοι όμιλοι των φωτοβολταϊκών. Μάλιστα, αρκετές από τις εταιρείες αυτές δεν δίστασαν να κινητοποιήσουν τις διπλωματικές αποστολές των χωρών τους για να ασκήσουν πίεση στην ελληνική πλευρά.

Αναφέρουμε ενδεικτικά την κινεζική Yingli, την γερμανική Q- Cells, την αμερικανική Sun Power, την ισπανική Iberdrola Renovables και την επίσης αμερικανική Sun Edison. Από την χώρα μας, ενδιαφέρουν φέρονται να έχουν εκφράσει οι όμιλοι Μυτιληναίου, Κοπελούζου, Μπόμπολα, Περιστέρη, Λάτση και Ρόκα. Σημειώνεται επίσης ότι το ύψος του έργου ανέρχεται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ συνολικά.

energia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.