Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη- Τόπος να ζεις»: Πολιτισμός: ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ; Τι κάνει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης;

0skouptoposnaz

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Αυτό ήταν το συναίσθημα που ένοιωσαν όσοι εθελοντές διέθεσαν το πρωινό της οι 40 εθελοντές απο την ΄΄Κοζανη τοπος να ζεις” γεμισαν 150 σακκουλες απορριμάτωνΚυριακής για να καθαρίσουν το δημόσιο δρόμο Κοίλων – Ν. Καρδιάς μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας.

Εκατόν πενήντα μεγάλες σακούλες σκουπιδιών δεν έφτασαν για να ξεβρωμίσουν τρία χιλιόμετρα δρόμου. Τα χαντάκια γεμάτα με κάθε λογής σκουπίδια : πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, τσουβάλια, άδειες μπύρες και αναψυκτικά, αφίσες και κουρελιασμένα αεροπανό, πλαστικές καρέκλες, ρόδες, ανταλλακτικά μέχρι και στρώματα !

Τα ερωτήματα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη- Τόπος να ζεις» και των πολιτών που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή είναι εύλογα:

* Από πότε έχει να καθαριστεί αυτός ο δρόμος (και κάθε δρόμος) ; Βρήκαμε πεταμένες συσκευασίες με ημερομηνίες του 1985, δηλαδή ήταν εκεί για 25 χρόνια !
* Υπάρχει Υπηρεσία καθαριότητας των επαρχιακών οδών και τι κάνει ;
* Για ποιο λόγο ο φορολογούμενος πληρώνει φόρους και τέλη ευπρεπισμού των οδών ;
* Υπάρχουν ποινές για οδηγούς και επιβάτες που μετατρέπουν τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους σε προσωπική χωματερή ; Αν ναι, ας μας πει η αρμόδια υπηρεσία πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει το 2010 στο Ν. Κοζάνης ;

* Για ποιο λόγο όσοι διαφημίζουν με αφίσες και αεροπανό την πραμάτεια τους (εμπορική ή πολιτική, αδιάφορο) δεν υποχρεώνονται να μαζεύουν τα διαφημιστικά τους μετά τη χρήση ;
* Είναι δυνατόν να φέρουν τον τίτλο του πολίτη όσοι περιφρονούν το δημόσιο χώρο ; Υπάρχει κοινωνική συνείδηση;
* Ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε «Ελληνάρα» να πετά όπου βρει τα σκουπίδια του, χωρίς να τον καταγγέλλουμε ; Ως πότε θα γκρινιάζουμε χωρίς να κατονομάζουμε ; (Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο)
* Τι σημαίνει Πολιτισμός;

Τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό. Σαράντα εθελοντές τα επανέλαβαν πολλές φορές και τελικά τα άφησαν αναπάντητα μαζί με τις σακούλες των σκουπιδιών.

Αν οι καθαροί δημόσιοι χώροι αποτελούν καθρέφτη του πολιτισμού, τότε είμαστε από τους πιο απολίτιστους λαούς, παρότι περηφανευόμαστε για το αντίθετο.

vetonews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.