Στο φως οι τέσσερις συμμορίες που «είχαν στο χέρι» όλη την Ελλάδα!

0BEF40DDEFC10EFCE23AA49B32F0F5

Όλη η «νύχτα» της Αθήνας, η δράση των αρχιμαφιόζων, οι τέσσερις σκληρές ομάδες νονών της νύχτας αλλά και τα μελλοντικά σχέδια των «ντον» ξεδιπλώνονται μέσα από την ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία στη μεγαλύτερη ίσως επιχείρηση της ιστορίας της.

Η αστυνομία στη δικογραφία εμπλέκει το όνομα γνωστής τραγουδίστριας, η οποία φέρεται να συνομιλεί με τους αρχινονούς, προκειμένου να «μεσολαβήσουν» να πάρει μισό εκατομμύριο ευρώ που της χρωστάει ένας γνωστός της.

Ως αντάλλαγμα οι νονοί θα εισέπρατταν το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την επιχείρηση που μοιάζει με αυτή των Ιταλών καραμπινιέρι όταν έκοψαν τα μεγάλα κεφάλια της σισιλιάνικης και ναπολιτάνικης μαφίας: Κατηγορούνται 217 άτομα, από τα οποία οι 70 είναι τα μεγάλα κεφάλια. Συνελήφθησαν 22 άτομα ενώ περίπου δέκα από τους κατηγορουμένους είναι πρώην η νυν αστυνομικοί. Πολλοί από τους κατηγορουμένους είναι ήδη μέσα στις φυλακές για διάφορα αδικήματα ενώ για πρώτη φορά εκτός από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών, υπήρχε και καταγραφή με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές των βρώμικων συναλλαγών τους. Προέκυψε ότι από το 2006 μέχρι το 2009 που ξεκίνησε η έρευνα δολοφονήθηκαν 19 άτομα που μετείχαν σε διάφορες οργανώσεις εκβιαστών, ενώ ερευνώνται και περιπτώσεις συμβολαίων θανάτου που μέχρι στιγμής δεν έχουν εξιχνιαστεί.

Όπως προέκυψε, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος δραστηριοποιούνταν τέσσερις μεγάλες συμμορίες μπράβων που συνολικά εκβίαζαν και πουλούσαν προστασία σε 268 καταστήματα. Εκβίαζαν από μεγάλες πίστες της Αθήνας μέχρι κυλικεία πανεπιστημίων και λαϊκές αγορές! Έπαιρναν από 100 ευρώ μέχρι 3000 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, πουλούσαν ναρκωτικά, όπλα, έβαζαν βόμβες, έκαναν ληστείες ενώ ετοίμαζαν και ένα μεγάλο κόλπο με ανταλλαγή παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων με πραγματικά στην τράπεζα της Ελλάδος. Διαφθορά, σε τέτοιο βαθμό που για να πετύχει το colpo grosso είχαν βάλει στο παιχνίδι και δημόσιους υπαλλήλους.

Ηγετικά στελέχη των τεσσάρων οργανώσεων ήταν …μεγάλες μορφές της παρανομίας ενώ μεταξύ τους είχαν θανάσιμη έχθρα και ετοίμαζαν επιχειρήσεις εξόντωσης μελών αντίπαλων ομάδων. Ο πιο ισχυρός, θα επέκτεινε την κυριαρχία του.

Προστασία σε 268 καταστήματα
Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος διακοσίων δέκα επτά ατόμων, από τα οποία τα εβδομήντα άτομα αποτελούσαν βασικά μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες προέβαιναν σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική, την Κόρινθο, το Λουτράκι, τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, με το πρόσχημα της «Παροχής Προστασίας».

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται συνολικά για 268 καταστήματα, ενώ τα μέλη των 4 ομάδων προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για κατά περίπτωση αξιόποινες πράξεις, όπως, εκβίαση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, μαστροπεία, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, παράβαση καθήκοντος. Για τα άτομα αυτά δεν προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ενεργός ρόλος και συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

22 συλλήψεις και το οπλοστάσιο
Το πρωί της Τρίτης και βάσει ενταλμάτων συνελήφθησαν είκοσι δύο άτομα, ενώ δυο επιπλέον άτομα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για απείθεια και παροχή ψευδών στοιχείων. Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής αλλά και επαρχιακών πόλεων βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
•    Επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
•    Εννέα γεμιστήρες.
•    Τετρακόσια πενήντα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
•    Το χρηματικό ποσό των ογδόντα ένα ευρώ.
•    Μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
•    Επίσης κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα κλπ.

Τους κατέγραψαν με κάμερες
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2009 όταν έφτασαν στα γραφεία της Ασφάλειας τρεις ανώνυμες επιστολές στις οποίες περιγράφονταν όλη η δράση των συγκεκριμένων οργανώσεων. Έτσι από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:
Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και «λοιποί χώροι» που διατηρούσαν.
Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη – εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, κ.λπ.) .
Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi ) οι διασυνδέσεις τους και οι σχέσεις με άλλες εγκληματικές οργανώσεις τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο (Αγρίνιο, Λουτράκι, Κόρινθος Θεσσαλονίκη, Ηλεία, Χαλκίδα, Κρήτη κ.λπ.).
Εξακριβώθηκαν τα 268 καταστήματα – επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, καθώς και τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων (εισπράκτορες), στα οποία κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά.
Καταγράφηκαν σε οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια συναλλαγών και «εισπράξεων» από ιδιοκτήτες καταστημάτων – επιχειρήσεων, καθώς και συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη.
Διαπιστώθηκε η εμπλοκή αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, κατά περίπτωση, παρείχαν πληροφορίες ή συνεργούσαν με μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων.
Διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέραν των βασικών εγκληματικών ενεργειών (συμβόλαια «δολοφονιών», εκρήξεις, εκβιάσεις καταστημάτων) και σε ένα ευρύ φάσμα αξιοποίνων πράξεων (απάτες, απάτες σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων, πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια-κατοχή και διάθεση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, προμήθεια-κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων σε καταστήματα, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.λπ.).
Υπολογίσθηκε μηνιαία, κατά προσέγγιση, το οικονομικό όφελος για κάθε εγκληματική οργάνωση.
Διαπιστώθηκε η ύπαρξη αντιπαλότητας κυρίως μεταξύ δύο εγκληματικών οργανώσεων και ο «ανταγωνισμός» επικράτησης της μίας σε βάρος της άλλης και παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και εξιχνιάστηκαν προπαρασκευαστικές πράξεις και εγκληματικές ενέργειες τους (συμβόλαια “δολοφονίας” σε βάρος αρχηγικών μελών αντίπαλων ομάδων, εκρήξεις σε νυχτερινά καταστήματα, επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος προσώπων κ.λπ.), που αποσκοπούσαν είτε στην φυσική εξόντωση προσώπων, είτε στην πρόκληση υλικών ζημιών σε καταστήματα στα οποία παρείχε «προστασία» η αντίπαλη ομάδα.

Οι 19 δολοφονίες νονών
Το γεγονός ότι δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν καθημερινά τις κινήσεις των συλληφθέντων είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπούν διάφορες εγκληματικές πράξεις και έτσι να μην διαπραχθεί καμία ανθρωποκτονία σε βάρος μελών εγκληματικών οργανώσεων το 2010 και το 2011. Μάλιστα από 2006 έως το 2009 είχαν διαπραχθεί συνολικά δεκαεννέα ανθρωποκτονίες, σε βάρος άλλων ομάδων εκβιαστών. Εξιχνιάσθηκαν όλες οι εκρήξεις που έγιναν κατά το 2009 και 2010 από τις εγκληματικές αυτές οργανώσεις σε βάρος καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.
Τέλος, διαπιστώθηκε η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους, τα οποία επένδυαν σε αγορές ακινήτων (οικόπεδα, καταστήματα, οικίες), σε διάφορες εταιρείες και επιχειρήσεις.

Οι συνθέσεις των 4 οργανώσεων
Μέσα από τη δικογραφία περιγράφεται αναλυτικά η κάθε εγκληματική οργάνωση. Έτσι και σύμφωνα πάντα με την αστυνομία:

Α. ΟΜΑΔΑ

Αποτελούνταν από είκοσι μέλη, εκ των οποίων τα τρία αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, με τις εντολές των οποίων τα υπόλοιπα μέλη προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Παρείχαν «προστασία» σε σαράντα οχτώ καταστήματα – επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Αθήνας, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου, Πετρούπολης κ.λπ.), καθώς και στις ευρύτερες περιοχές των επαρχιακών πόλεων Λουτρακίου, Κορίνθου και Αγρινίου, εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από οκτακόσια έως τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ το μήνα.

Προκάλεσαν πέντε εκρήξεις σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα:
•    Την 27-04-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στην οδό Λιοσίων 325 κατάστημα-νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ‘’FOCUS’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
•    Την 18-08-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στο επί της οδού Μελίνας Μερκούρη στην Πετρούπολη κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία ‘’TERRA PETRA’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
•    Την 31-10-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στο επί της οδού Πέτρου Ράλλη 18-20 στην Αθήνα κατάστημα – νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ‘’POLIS STUDIO’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ‘’έκρηξη’’ και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
•    Την 02-12-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στο επί της Λ. Ποσειδώνος 3-5 στον Άλιμο κατάστημα – νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία “ΘΕΑ”, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Ως φυσικός αυτουργός για την έκρηξη αυτή, είχε συλληφθεί ένας 24χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ενεργούσε κατόπιν εντολών τους.
•    Την 31-12-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στο επί της οδού Λαγουμιτζή 25 στην Αθήνα κατάστημα- νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ‘’FEVER’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Όπως πρόκυψε τα μέλη της οργάνωσης ανέθεσαν σε «εκτελεστή» αφού κατέβαλαν σε αυτόν το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ για την δολοφονία δυο αρχηγικών μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης. Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους. Προμηθεύονταν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφεραν από την Κρήτη μέλη της ομάδας τους. Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και συμμετείχαν στην παράνομη διακίνηση ατόμων, με σκοπό την πορνεία.
Την 13-12-2010, συνελήφθησαν, δυο βασικά μέλη της ομάδας αυτής διότι, σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους ένας Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός αποτελούμενος από πέντε κιλά ζελατοδυναμίτιδα, δύο καλώδια, δύο κοινούς πυροκροτητές και δύο φυτίλια, τον οποίο είχαν σκοπό να τοποθετήσουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Τέλος, σε ότι αφορά την ομάδα αυτή, εξιχνιάστηκε και η υπόθεση επικίνδυνων σωματικών βλαβών την οποία είχαν διαπράξει την 8-9-2010 εννέα άτομα, σε βάρος ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εννέα ράστες συνεργάζονταν περιστασιακά με μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης για συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις.

Β. ΟΜΑΔΑ

Σ΄αυτήν την οργάνωση τα βασικά μέλη ήταν 29, εκ των οποίων τα τρία ήταν αρχηγικά. Με εντολές τους τα υπόλοιπα μέλη προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις.
Παρείχαν «προστασία» σε εκατόν τριάντα καταστήματα – επιχειρήσεις ( νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe κ.α.) σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής ( Λαύριο, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παραλιακή οδό, Πειραιά, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νίκαια, Κέντρο Αθηνών, Βόρεια προάστια, Αρτέμιδα κ.λπ.) εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από χίλια έως και τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Ενεργούσαν προπαρασκευαστικές πράξεις συλλογής πληροφοριών και στοιχείων, καθώς και εντοπισμού τριών μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης και προμηθεύτηκαν εξειδικευμένο στρατιωτικό οπλισμό (όπλο ελεύθερου σκοπευτή SVD), για να προβούν στη δολοφονία τους.
Προμηθεύονταν όπλα, πυρομαχικά και εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.
Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.
Επιχείρησαν να διαπράξουν απάτη σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με υπαλλήλους της, ανταλλάσσοντας πλαστά χαρτονομίσματα χρηματικού ποσού 1.500.000 € με γνήσια, αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε δοκιμαστικές ενέργειες εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων εντός της τράπεζας από τα μηχανήματα ελέγχου. Η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε καθώς, την 22-07-2010, συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης τους για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.
Αρχηγικό μέλος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε την ληστεία που διαπράχθηκε την 26- 08-2010 στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ.

Γ. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από έντεκα βασικά μέλη και προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις.
Παρείχαν «προστασία» σε σαράντα ένα καταστήματα – επιχειρήσεις ( νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe , λαϊκές αγορές κ.α.) σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Περιστερίου – Μπουρνάζι, Γλυφάδας κ.λπ.) εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από πεντακόσια έως και χίλια ευρώ το μήνα.
Διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών μέσω των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία «εργάζονταν» στις εισόδους των καταστημάτων, που παρείχαν «προστασία».
Εξανάγκαζαν, με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, ιδιοκτήτες καταστημάτων να τοποθετήσουν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, αποκομίζοντας ποσοστό κέρδους από την εκμετάλλευσή τους.
Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.
Ενεργούσαν πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος Τραπεζών, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Δ. ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από εννέα βασικά μέλη και προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις.
Παρείχαν προστασία σε δεκατέσσερα καταστήματα – επιχειρήσεις (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, κρεπερί, κυλικεία Πανεπιστημίου κ.α.) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου, εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από πεντακόσια έως και δυο χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.
Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.
Προέβαιναν σε τοκογλυφίες και όταν οι οφειλέτες δεν κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, προκαλούσαν σε αυτούς σωματικές βλάβες και προέβαιναν σε απειλές σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους.

protothema

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.