Κλείνουν επτά στρατόπεδα – Τί γίνεται με το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδριorkomosia_fantaron345435Στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης προχωράει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.), εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης που κλείνουν είναι:

– Διαβιβάσεων (Κ.Ε.ΔΒ.) στην Καλαμάτα.
– Υγειονομικού στην Άρτα. Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
– 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.
– Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.
– 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
– Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του Γ.Ε.Σ., σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης, το κόστος λειτουργίας τους για κάθε Ε.Σ.Σ.Ο. (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του Γ.Ε.Σ., κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά Ε.Σ.Σ.Ο.. Πρόκειται για το Κ.Ε.ΜΧ. (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το Κ.Ε.ΤΘ. (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το Κ.Ε.Ε.Δ. (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το Κ.Ε.ΠΒ. (Πυροβολικού) στη Θήβα, το Κ.Ε.ΣΝ. (Στρατονομία) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το Κ.Ε.ΤΧ. (Τεχνικό) στην Πάτρα.

zougla

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.