“Μυρίστηκαν” άνοιξη και ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο Φλώρινας



arkouda_me_arkoudakiaΟι πρώην αιχμάλωτες αρκούδες, που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του “Αρκτούρου”, ξύπνησαν από τον χειμέριο ύπνο τους! Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο:

Ο ζωηρός Μανώλης, ξύπνησε πρώτος, και μαζί του ξύπνησαν η Μπάρμπαρα και η Τασούλα, που για πρώτη φορά φέτος έφτιαξαν τις φωλιές τους αρκετά κοντά η μια στην άλλη.

Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη, και πάλι μοιράστηκαν τη φωλιά τους, και ξύπνησαν μαζί, αλλά προτιμούν ακόμα να παραμένουν εκεί, μέχρι να καλυτερέψει ο καιρός.

Ο Κυριάκος φέτος, επέλεξε να κοιμηθεί κοντά στον γηραιότερο Μήτσο, και έτσι ο Μήτσος ανέλαβε να του μάθει τα μυστικά της κατασκευής μιας καλής φωλιάς.

Η Κατερίνα, η Βέσνα, ο Ντιούκ και ο Μίσα κοιμήθηκαν ο καθένας μόνος του, στις φωλιές τους, για μεγάλο διάστημα, και έχουν ήδη ξυπνήσει με μεγάλη όρεξη για φαγητό και για παιχνίδια.

Ο Γιώργος, ο μαύρος αρκούδος, και ο Ανδρέας (46 ετών), ο παγκοσμίως γηραιότερος αρκούδος σε καταφύγιο, κοιμούνται ακόμα.

Φέτος, ο σχετικά σύντομος αλλά δριμύς χειμώνας κράτησε τις αρκούδες σε χειμέριο ύπνο περίπου 2 μήνες. Κατά τους χειμερινούς μήνες η αρκούδα πέφτει σε χειμέριο ύπνο και όχι νάρκη, αφού μπορεί να ξυπνήσει αν ενοχληθεί.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.