«Φουκουσίμα των Βαλκανίων» το Κοζλοντούι απειλεί την Ελλάδα…



kozloduy_puriniko_ergostasio_425xΤο «Φουκουσίμα των Βαλκανίων» απειλεί την Ελλάδα. Οι Βούλγαροι διαβεβαιώνουν ότι το πυρηνικό τους εργοστάσιο λειτουργεί τέλεια, η διεθνής επιστημονική κοινότητα όμως κάνει λόγο για ένα «γερασμένο πυρηνικό τέρας», που ανακαινίστηκε με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και αποτελεί κίνδυνο για τη Βουλγαρία και για όλες τις γειτονικές χώρες.
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» φιλοξενεί σήμερα εκτενές αποκλειστικό αφιέρωμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας και αναφέρει τα εφιαλτικά σενάρια που θα εκτυλιχθούν σε περίπτωση ατυχήματος.

Με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Κοζλοντούι να βρίσκονται μόνο 225 χλμ Από την Ελλάδα, η χώρα μας έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για το τρομακτικό ενδεχόμενο ατυχήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας.
Επιστημονικές μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις άμεσες επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα μια διαρροή ραδιενέργειας από αντιδραστήρα της γειτονικής χώρας, κάνουν λόγο για χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον, ενώ το κόστος για τη λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης θα ανέλθει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα θα είναι διπλάσιες από αυτές που προκάλεσε το δυστύχημα του Τσέρνομπιλ, το 1986.

Τα εφιαλτικά σενάρια αποτυπώνονται σε έρευνες που πραγματοποίησε τόσο το Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας του «Δημόκριτου», όσο και αντίστοιχη έρευνα της Σχολής Φυσικών και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής στην Τουρκία.

Μέχρι και 132.000 άτομα μπορεί να χάσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα από καρκίνο. Ακραίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ραδιενεργό νέφος από τη Βουλγαρία που θα καλύψει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Το «αισιόδοξο» σενάριο του «Δημόκριτου» κάνει λόγο για 12.200 θανατηφόρα και 23.000 μη θανατηφόρα κρούσματα καρκίνου στην Ελλάδα, τις προσεχείς δεκαετίες.

totefteri.blogspot.com


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.