Ατμόσφαιρα χαράς, κεφιού στα καφέ και στα στενά της πόλης



fanos_kozaniLifeΑτμόσφαιρα χαράς κεφιού και όπως γίνεται κάθε φορά Αποκριές στην Κοζάνη, έξω καρδιά. Τα χάλκινα από νωρίς το μεσημέρι στο γνωστό στενό της πόλης, στο Κόκκινο μήλο, στο sugar, στο mode.  

Τα χάλκινα εξω απο το sugarΑκόμη και στα καφενεία  έβλεπε κανείς χάλκινα, με  το κόκκινο κρασί  να ρέει άφθονο και οι οργανοπαίκτες ως γνήσια τέκνα της τα χάλκινα στο Κόκκινο μήλοπόλης και της περίφημης Πανδώρας να κρατούν το κέφι αμείωτο. Πρέπει να παινεύει κάνεις το σπίτι του γιατί η Πανδώρα και ο μαέστρος της  κ. Καραχάλιος προσέφεραν στην πόλη και το έθιμο των φανών. Τι προσέφεραν ; Μα τους δεκάδες μουσικούς, τα νέα παιδιά που σήμερα έχουν κατακλύσει την πόλη και συντροφεύουν ολους εμάς στα Διονύσια πάθη.

Από νωρίς το μεσημέρι τα χάλκινα πήραν φωτιά στο στενό και στους γύρω δρόμους με το χιόνι να δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μια ευχή για τις επόμενες ημέρες.

«Ας ζηλέψουν οι  οχτροί και ας νοιαχτούν οι φίλοι»

vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.