Τα μεταλλεία αμιάντου Βορείου Ελλάδος επισκέφθηκαν ΝοτιοκορεάτεςamiantouΛύση στο πρόβλημα της αποκατάστασης των 38 μεταλλείων αμιάντου που υπάρχουν στη Νότιο Κορέα και έκλεισαν πριν από περίπου έναν χρόνο αναζητεί το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, 11μελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε σήμερα τους χώρους των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

Προηγήθηκε ενημέρωση της αντιπροσωπείας εκ μέρους στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την τεχνολογία που υιοθετήθηκε.

«Οι Νοτιοκορεάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το μέγεθος του έργου» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και δυσχερειών, εξάγει εφαρμοσμένη τεχνογνωσία σε μια προηγμένη χώρα, όπως η Νότια Κορέα.

Η ξένη αντιπροσωπεία θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα, για μια λεπτομερέστερη ενημέρωση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

zougla.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.