Όταν η τρέλα πάει στο Καϊμάκτσαλαν… ο κόσμος υποφέρει!



0kaimaktsΜεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα οι εκδρομείς προς το Καϊμάκτσαλαν χωρίς να βέβαια να ξέρουν το γιατί.

Οι δρόμοι που οδηγούν στο χιονοδρομικό δεν καθαρίστηκαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Νομαρχίας διότι δεν πληρώθηκαν τον προηγούμενο μισθό τους! Αυτό θα φαινόταν λογικό εάν δεν μαθαίναμε ότι ο μισθός των ανθρώπων που ασχολούνται με τον εκχιονισμό … μόλις που αγγίζει τις … 2.000 ευρώ μηνιαίως! Και να πει κανείς ότι δούλεψαν πολύ φέτος που δεν είχε χιόνια … θα ήταν τρελό. Τελικά όμως η τρέλα …πάει στα βουνά και την πλήρωσαν οι τουρίστες!

Για 2500 ευρώ που τους χρωστούσε η Νομαρχιακή εταιρία …οι υπεύθυνοι για τον εκχιονισμό των δρόμων είπαν να δυσφημίσουν το βουνό και την ίδια τη Νομαρχία μία από τις λίγες μέρες του χρόνου που έπεσε καλό χιόνι για τους χιονοδρόμους!

Την δυσκολία πληρωμής που αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση θα έπρεπε να την κατανοήσουν πρώτοι αυτοί , ως γνώστες των χιλιάδων ευρώ που λείπουν από τα ταμεία της Νομαρχιακής Εταιρίας που διαχειρίζεται τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ξέρουν καλά και από μέσα (!) τι τρέχει με τα οικονομικά, αλλά παρά την επταετή τους απασχόληση σε μία καλοπληρωμένη θέση εν καιρώ κρίσης , φρόντισαν να δυσφημίσουν και να ταλαιπωρήσουν τους ανθρώπους που θέλησαν να επισκεφθούν το Καϊμάκτσαλαν.

Το να μείνει κανείς απλήρωτος για έναν μήνα δεν το θεωρούμε ικανό λόγο για την πρόκληση τέτοιας ζημίας και είναι πιθανό αυτή η υπόθεση να πηγάζει από το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Πέλλας είναι της Νέας Δημοκρατίας και δεν ελέγχεται από τους πράσινους βουλευτές του νομού που θα ήθελαν να τοποθετήσουν τη δική τους διοίκηση στις θέσεις εξουσίας και στα κέντρα αποφάσεων. Στο όνομα της μικροπολιτικής και της δημιουργίας φθοράς για μελλοντική εκλογική χρήση … επισκέπτες και επενδυτές στο βουνό … θα υποφέρουν.

Δεν μπορεί σκεπτόμενοι άνθρωποι να αποφάσισαν να δημιουργήσουν κι άλλες οικονομικές απώλειες στην Νομαρχιακή επιχείρηση τη στιγμή που θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα ώστε να μην χαθεί ούτε μισό ευρώ προκειμένου να μπορέσουν κι αυτοί να πληρωθούν στην ώρα τους . Δεν λύνεις το πρόβλημα …επιδεινώνοντας την κατάσταση εκτός κι αν τα κίνητρα ήταν εντελώς διαφορετικά από τα δηλωθέντα.
Φέτος οι χιονοπτώσεις ήταν περιορισμένες, η δουλειά των συγκεκριμένων ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων ήταν ελάχιστη μέσα στη σαιζόν κι αυτό δυστυχώς ενισχύει την άποψη για το ότι ήταν προσχηματική η αποχή από την εργασία τους για οικονομικούς λόγους. Δυστυχώς οι φορολογούμενοι για ακόμα μία φορά θα πληρώνουν τη μικροπολιτική και τα καπρίτσια ανθρώπων που το βασικό τους προσόν είναι … το μέσον κι όχι η ικανότητα ή διάθεση για προσφορά στον τόπο.

Οι σημερινοί επισκέπτες που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ΤΡΕΝΟΣΚΙ ανήλθαν στους 54 η οποίοι όμως παρέμειναν μέσα στα λεωφορεία για τεσσεράμισι ώρες πριν καταφέρουν να φτάσουν στο χιονοδρομικό! Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και όπως πάντα αδίστακτα συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά δεν θα σκεφτούν και πολύ να χρησιμοποιήσουν κάθε όπλο, με κάθε κόστος για να επιτύχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εν καιρώ ξεπουλήματος κρατικών εταιριών … είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να δίνεται μία εικόνα διάλυσης σε κάθε κρατική επιχείρηση . Είναι απαραίτητο να τεκμηριωθεί τεχνηέντως η ανάγκη να “ξεφορτωθούμε” έστω και τσάμπα τις “ζημιογόνες” κι “αρτηριοσκληρωτικές” εταιρίες του Δημοσίου.
Εμείς οι φορολογούμενοι … πάντα εδώ … να πληρώνουμε την αθλιότητα όλων τους.

edessa-vegoritida.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.