Ξανακλείνουν καφετέριες – εστιατορια στη Δ. Μακεδονία

kleista_magazia

Σε νέο 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους, καφέ μπαρ και εστιατορίων, προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες όλης της Δυτικής Μακεδονίας, δεδομένης της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει λόγω και του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και των προστίμων που πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς. Το παρών έδωσαν τα προεδρεία των συλλόγων όλης της Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Άργους Ορεστικού.

Τη γενική συνέλευση απασχόλησαν ζητήματα και εκτός του αντικαπνιστικού νόμου. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων Δυτικής Μακεδονίας, ως πρώτο θέμα συζήτησαν τη ρύθμιση χρεών προς το κράτος (αλλά και τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες), ενώ ένα ακόμη θέμα που συζήτησαν ήταν οι άδειες μουσικής των νυχτερινών μαγαζιών λόγω των συνεχών κλήσεων που παίρνουν πολλά καταστήματα για τη μουσική. Συζητήθηκε επίσης το επίκαιρο θέμα του τσιγάρου.

Οι σύλλογοι της Δυτικής Μακεδονίας πήραν απόφαση να κάνουν μια απεργία σε περιφερειακό επίπεδο, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα παρθεί στην Αθήνα, στις 7 Φεβρουαρίου, όπου υπάρχει προγραμματισμένη πανελλαδική γενική συνέλευση όλων των διοικήσεων συλλόγων ιδιοκτητών καφετεριών όλης της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών “Ερμής” Χρήστος Φτάκα: «Εμείς εκτός από την απόφαση που θα πάρουμε σε κεντρικό επίπεδο προτείνουμε ένα 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας, συντεταγμένα σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόβλημά μας πλέον είναι τεράστιο. Δεχόμαστε συνεχώς πρόστιμα και προσανατολιζόμαστε σε πανελλαδική απεργία».

Την απόφαση για την ακριβή ημερομηνία θα την πάρουν μετά τη συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι των Διοικήσεων όλης της χώρας, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγω για κλείσιμο των καταστημάτων στις 8 Φεβρουαρίου.

«Έχουμε καταλήξει σε μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα καταθέσουμε και εγγράφως στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όταν επιστρέψει, καθώς και στους κατά τόπους δημάρχους» σημειώνει ο κ. Φτάκας και προσθέτει πως υπάρχει στο προσκήνιο και μια συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων, με το σκεπτικό να εκφράσουν και εκείνοι τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Όπως σημειώνει ο κ. Φτάκας είναι πιθανόν να γίνει κάτι τέτοιο, στα πλαίσια συμπαράστασης των Εμπορικών Συλλόγων, ενώ και σε τοπικό επίπεδο η συμπαράσταση του εμπορικού συλλόγου στα αιτήματά μας είναι από την αρχή του αγώνα μας, δεδομένη.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.