Ισραηλινά συμφέροντα “χτυπούν” τα φαρμακείαfarmakeiaΤη στιγμή που η κυβέρνηση αλλάζει άρδην το νόμο για τη λειτουργία των φαρμακείων και διαβεβαιώνει πως οι αλλαγές αυτές θα έχουν θετική εξέλιξη για το κλάδο, ένα έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω, προβλέποντας την ίδρυση εβραϊκών πολυ- φαρμακείων στην Ελλάδα και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις μελλοντικές ισραηλινές επενδύσεις στην χώρα μας όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο pharm.gr, “τα πολυ-φαρμακεία SUPERPHARM σχεδιάζουν σε πρωτη φάση την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα. Αν και το γεγονός αυτό δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, οι επιπτώσεις του για τους φαρμακοποιούς στην εγχώρια αγορά θα είναι, αναμφισβήτητα, δραματικές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των φαρμακείων αφού το άνοιγμα του επαγγέλματός τους από την κυβέρνηση έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων αλλά και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, η τρέχουσα αξία των “άμεσων ξένων επενδύσεων” στην Ελλάδα από κατοίκους Ισραήλ υπολογίζεται σε πολλα εκατομμύρια ευρώ.

newpost

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.