Οι 10 πιο τρομακτικές κινηματογραφικές ταινίες



0horror-movies-445x225Καθίσαμε, ψάξαμε και καταγράψαμε τα 10 καλύτερα ­ κατά την ταπεινή μας γνώμη ­ θρίλερ από καταβολής κινηματογράφου. Τις ταινίες που μας τρόμαξαν και μας τρομάζουν ακόμη και σήμερα. Τα αριστουργήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην βαριά κινηματογραφική βιομηχανία.

The Exorcist (1973)
Η μικρή Ρέιγκαν Μακνίλ ζει με την Κρις, μητέρα της και διάσημη ηθοποιό σε ένα ήσυχο προάστιο της Ουάσιγκτον. Όμως, τώρα τελευταία η Ρέιγκαν δεν αισθάνεται καλά. Παρουσιάζει περίεργα και ανεξήγητα συμπτώματα, όπως ανόρθωση του σώματός της από το έδαφος και άσκηση υπερφυσικών δυνάμεων.
Οι γιατροί στους οποίους απευθύνεται για βοήθεια η απελπισμένη μητέρα της, σηκώνουν τα χέρια τους, αδυνατώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο. Τότε η Κρις παίρνει την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της εκκλησίας και συγκεκριμένα συναντά τον πατέρα Καράς, που είναι παράλληλα και ψυχίατρος.
Όταν ο τελευταίος αντικρίζει την Ρέιγκαν, συνειδητοποιεί ότι η νεαρή κοπέλα είναι δαιμονισμένη, έχοντας καταληφθεί από ένα τρομακτικό κακό πνεύμα. Τότε ο πατήρ Καράς αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του πάτερ Μέριν, ειδικού σε ζητήματα εξορκισμού, προκειμένου να απαλλάξουν το άτυχο κορίτσι από τον δαίμονα. Ο πατήρ Μέριν δέχεται και ο εξορκισμός αρχίζει…

The Haunting – Ο Στοιχειωμένος Πύργος (1963)
Ο δόκτωρ Μαρκγουαίη, προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη των φαντασμάτων. Γι’ αυτό και εξερευνά το Χιλ Χάους, ένα επιβλητικό παλιό αρχοντικό με φρικιαστικό παρελθόν βίαιων θανάτων και παραφροσύνης.

Jacob’s Ladder (Ξύπνημα στον Εφιάλτη)

Ο Jacob Singer καταδιώκεται από σκληρά στιγμιότυπα του παρελθόντος. Απρόσωποι διώκτες, εκκωφαντικές φωνές, ασυνάρτητες φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης, διάδρομοι νοσοκομείων πλημμυρισμένοι με αίμα και εντόσθια και η λυτρωτική φιγούρα του αδικοχαμένου του γιού στροβιλίζονται στο κεφάλι του, οδηγώντας τον σε στιγμιαίες, επώδυνες ψυχωτικές κρίσεις.
Είναι όλα αυτά αποτελέσματα κάποιου στρατιωτικού φαρμακευτικού πειράματος στο οποίο αυτός και οι συμπολεμιστές του παραδόθηκαν ως άβουλα πειραματόζωα; Πως κλείνουν τα κενά μνήμης εκείνης της εφιαλτικής ημέρας στο πεδίο της μάχης, τι συνέβη και αποσύρθηκαν, γιατί δεν μπορεί να θυμηθεί;
Με μόνα στοιχεία τα ίχνη μιας πραγματικότητας που παρουσιάζεται με εκλάμψεις διαυγειας για να χαθεί ξανά στο σκοτάδι της λήθης, ο Jacob προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της αλήθειας…

Poltergeist (Το Πνεύμα Του Κακού)

Το σπίτι της οικογένειας Freeling έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια ενός παλιού νεκροταφείου Ινδιάνων και τώρα είναι στοιχειωμένο από φαντάσματα τα οποία στην αρχή φαίνονται διασκεδαστικά και ακίνδυνα αλλά σύντομα δείχνουν το τρομακτικό τους πρόσωπο.
Η Carol Anne, η μικρότερη κόρη της οικογένειας μπορεί και επικοινωνεί μαζί τους, μέχρι που ένα βράδυ χάνεται στο κενό – Τα φαντάσματα την απήγαγαν.
Η οικογένεια της θα κάνει το παν για να την ξαναβρεί και να τη φέρει πίσω. Σοκαρισμένοι από τους υπερδραστήριους ενοίκους της «άλλης πλευράς» του σπιτιού, συγκεντρώνουν αρκετό υλικό έρευνας και αποφασίζουν ότι απαιτείται η παρουσία ενός έμπειρου εξορκιστή…

The Sixth Sense (Η Έκτη Αίσθηση)

Ο Κόουλ, ένα 8χρονο αγόρι, βασανίζεται από το μακάβριο γεγονός ότι τον επισκέπτονται φαντάσματα. Ως ένας απελπισμένος και απρόθυμος «διάμεσος», ο Κόουλ περιμένει τρομοκρατημένος την κάθε καινούργια εμφάνιση των ψυχών που, απ΄ τον κόσμο των σκιών, ανεβαίνουν στα γήινα πεδία προκειμένου να καταφέρουν να λύσουν τις υποθέσεις τους οι οποίες όσο παραμένουν εκκρεμείς, συνεχίζουν να τυραννάνε το αιώνιο ταξίδι τους.
Ο Κόουλ είναι πολύ φοβισμένος για να εξηγήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις που διαθέτει και πολύ απελπισμένος για να εμπιστευθεί στον οποιονδήποτε το καθημερινό του μαρτύριο, μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή του ο παιδοψυχολόγος Δρας Μάλκολμ Κρόου.
Ο ψυχολόγος θα προσπαθήσει να βοηθήσει το μικρό Κόουλ ν΄ αντιληφθεί το ιδιαίτερο χάρισμα καθώς και το σημαντικό ρόλο που επωμίστηκε αλλά… μήπως τελικά ο Δρ. Μάλκολμ έχει έναν άλλο σκοπό, πολύ πιο τρομακτικό απ΄ ό,τι αρχικά φαίνεται;

Rosemary’s Baby (Το μωρό της Ρόζμαρυ)

Η Rosemary (Mia Farrow) και ο Guy Woodhouse (John Cassavetes) μετακομίζουν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Εκεί γνωρίζουν τους γείτονές τους, τον Roman (Sidney Blackmer) και την Minnie Castevet (Ruth Gordon) που είναι ένα πολύ φιλικό ζευγάρι ηλικιωμένων.
Ο Guy που τους συμπαθεί πολύ περνάει αρκετό χρόνο μαζί τους και τότε αρχίζουν να συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα. Μια γυναίκα πεθαίνει μυστηριωδώς, η Rosemary έχει αλλόκοτους εφιάλτες και ακούει περίεργους θορύβους ενώ ο Guy απομακρύνεται όλο και περισσότερο από αυτήν.
Ύστερα όταν η Rosemary μένει έγκυος νιώθει ότι το αγέννητο παιδί της κινδυνεύει από τους γείτονές της και αυτό την οδηγεί στην παράνοια.

The Omen (Η Προφητεία)

Από αιώνες είχε προβλεφθεί. Δοξασίες, δόγματα, θρύλοι και διαφόρων ειδών προφητείες μιλούσαν για την ώρα που δεδομένα θα ερχόταν και ο άνθρωπος θα καλούνταν να αντέξει την τελική επίθεση του Διαβόλου στη γη. Ο Νοστράδαμος, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και πολλοί άλλοι προείδαν τον ερχομό του και τη συντέλεια που θα έφερνε. Θα προερχόταν από οικογένεια με πολιτική εξουσία και θα ήταν ο γιος του Διαβόλου, ο Αντίχριστος. Όταν η Katherine Thorn θα παρουσιάσει επιπλοκές στη γέννα και »χάσει» το παιδί της, ο σύζυγός της και πρέσβης των Η.Π.Α. Robert Thorn αποφασίζει να υιοθετήσει ένα νεογέννητο μωρό αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Προφανώς, ο αμερικανός επιλέγει να αποκρύψει από τη σύζυγό του το θάνατο του μωρού τους και κατ’ επέκταση και την υιοθεσία που ακολούθησε. Ο μικρός Damien (όνομα και πράγμα!) απολαμβάνει την αγάπη και τη στοργή του ζεύγους.
Όταν το παιδί φτάσει σε ηλικία πέντε ετών, μερικά παράξενα και ασυνήθιστα γεγονότα θα θορυβήσουν τους γονείς του, έναν μυστηριώδη ιερέα που υποστηρίζει πως γνωρίζει τι συνέβη τη νύχτα που γεννήθηκε ο Damien καθώς και ένα φωτογράφο.

The Innocents

Μια εύθραυστη ψυχολογικά γκουβερνάντα του 19ου αιώνα πιστεύει ότι τα δυο μικρά παιδιά που ανέλαβε να φροντίσει έχουν στοιχειωθεί από τα φαντάσματα δυο διεφθαρμένων ενηλίκων.
Διαλέγοντας να ακολουθήσει το μονοπάτι του υπαινικτικού τρόμου, της υποβλητικής ατμόσφαιρας, της λειτουργικής χρήσης του ντεκόρ και του ιδιοφυούς διφορούμενου, ο Κλέιτον μεταμορφώνει το «Στρίψιμο Της Βίδας» του Χένρι Τζέιμς σε ένα μυσταγωγικό κινηματογραφικό οικοδόμημα που ίσως αποτελεί και την ωραιότερη δημιουργία τρόμου που έγινε ποτέ.

Psycho

Η Marion Crane (Janet Leigh) μία νεαρή υπάλληλος κλέβει 40.000 $ από το αφεντικό της και το σκάει. Η νύχτα και η καταρρακτώδης βροχή την αναγκάζουν να διανυκτερεύσει στο πρώτο μοτέλ που συναντά.
Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης Norman Bates (Anthony Perkins), της εξηγεί πως μένει μαζί με την άρρωστη, ηλικιωμένη μητέρα του στην γοτθική έπαυλη, στην κορυφή του λόφου. Μετά από μία μικρή ξενάγηση στο δωμάτιο, η γυναίκα αποσύρεται στο δωμάτιό της.
Καθώς κάνει ένα σύντομο ντους, λίγο πριν κοιμηθεί, η γριά εμφανίζεται από το πουθενά και τις επιτίθεται με ένα τεράστιο μαχαίρι την χτυπά μέχρι θανάτου. Σύντομα, η αδελφή του θύματος, Lila (Vera Miles) και ένας αστυνομικός θα επισκεφτούν το μοτέλ, αναζητώντας τα ίχνη της γυναίκας. Αυτό που θα συναντήσουν, όμως, ξεπερνά και τις πιο τρομακτικές τους σκέψεις…

The Shining

Ο συγγραφέας μυθιστορημάτων Jack Torrance(Jack Nicholson) μαζί με την οικογένεια του αναλαμβάνουν την συντήρηση ενός απομονωμένου ξενοδοχείου του οποίου το παρελθόν συνοδεύουν φριχτά γεγονότα. Ο μικρός γιός του Jack έχοντας το υπερφυσικό χάρισμα που λέγεται «λάμψη» μπορεί και βλέπει τα φαντάσματα ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο ξενοδοχείο.
Μία σειρά γεγονότων που συνδέεται με τα φαντάσματα του παρελθόντος οδηγεί τον Jack στην παράνοια και την επιθυμία να σκοτώσει την οικογένεια του. η μόνη σωτηρία για την μητέρα και το παιδί είναι η «λάμψη».

dinfo

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.