Η οργή ξεχύλισε, ο κόσμος μίλησε…



afidnes1_473_355Είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη κινητοποίηση πολιτών σε όλη την Ελλάδα κατά των αυξήσεων των διοδίων. Οπως έχει αποφασιστεί από τις 12:00 έως τις 17:00 πολίτες θα… σηκώσουν τις μπάρες στις περιοχές όπου υπάρχουν νέοι σταθμοί διοδίων.

Στις 12.00 άνοιξαν τα διόδια του Μοσχοχωρίου μια μια ώρα μετά εκείνα των Μαλγάρων. Στις 15.00 άνοιξαν τα διόδια της Θήβας, του Μώλου, του Μακρυχωρίου και της Ελευσίνας. Στις 15:00 άνοιξαν τα διόδια στη Λεπτοκαρυά. Στις 16.00 άνοιξαν τα διόδια Αφιδνών και Πολύμυλου Κοζάνης.

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας θα ανοίξουν και τα διόδια της Αττικής οδού, ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς την ώρα θα αποφασίζουν οι κατά τόπους συνελεύσεις. Από τις 15:10 πολίτες έχουν σηκώσει τις μπάρες στους σταθμούς γέφυρα Μάναρη (ΑΣΕΑΣ), Νεστάνης και Σπαθοβουνίου. Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Σαράντος Αλεξανδρής δήλωσε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να νυχτώσει.

Και ενώ αρχικά η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την επιστράτευση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για να εντοπίζει τους οδηγούς που… σηκώνουν τη μπάρα για να περάσουν χωρίς να καταβάλλουν το «τσουχτερό» αντίτιμο, τώρα δηλώνει έτοιμη να παζαρέψει τη μείωση των τιμών με τις κοινοπραξίες. Οι συντονιστές των κινητοποιήσεων λένε οτι «οι μετακινήσεις είναι ελεύθερο δικαίωμα των πολιτών».

Την ίδια ώρα, οι πέντε κοινοπραξίες (Ολυµπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός και Αυτοκινητόδροµοι Αιγαίου) βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία µεταξύ τους, προκειµένου να διαµορφώσουν ένα ενιαίο µέτωπο – µετά τη θετική γνωµάτευση από την Αρχή Προστασίας Δεδοµένων να δίνονται τα στοιχεία των οδηγών που δεν πληρώνουν.

newsit.gr



Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.