Βρέθηκε το πιο επικίνδυνο παράσιτο παγκοσμίως



0khapra-Beetle_1797650cΟι τελωνειακοί υπάλληλοι του Λος Άντζελες ανακάλυψαν το πιο επικίνδυνο παράσιτο που υπάρχει παγκοσμίως. Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι βρήκαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα ακατάλληλου Ινδικου ρυζιού, το οποίο περιείχε ένα σκαθάρι, το οποίο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα.

Πρόκειται για το khapra, που ανήκει στην οικογένεια των Dermestidae (τρωγόδερμα των σπόρων), και το οποίο βρέθηκε σε ρύζι που ήρθε από τη Σαουδική Αραβία τη περασμένη βδομάδα σε μορφή ακμαίων αλλά και νύμφεων.

Αντίθετα με τα άλλα Dermestidae, το khapra τρέφεται με σιτηρά και δημητριακά, ενώ μπορεί να αποδειχθεί σοβαρός εχθρός τέτοιων αποθηκευμένων προϊόντων. Οι προνύμφες μπορούν να τραφούν με ζωικά και φυτικά υλικά και είναι αδηφάγα με σαφή προτίμηση στους ελαιούχους πλακούντες, τους σπόρους και τα προϊόντα τους.

Μάλιστα, το εν λόγω σκαθάρι μπορεί να ζει χωρίς τροφή για αρκετό καιρό ενώ αντέχει σε εντομοκτόνα και θεωρείται “έντομο καραντίνας” για πολλές χώρες.
Σημειώνεται ότι το εμπόρευμα καταστράφηκε.

trelokouneli.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.