€15.000.000 για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης0_19_3Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος υπόγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Κτίριο βιβλιοθήκης και εκθεσιακού χώρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης» στον άξονα 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» και στη Θεματική Προτεραιότητα 59 «Ανάπτυξη Πολιτιστικών Υποδομών», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. (Ε.Σ.Π.Α.), προϋπολογισμού €15.000.000,00.

Συγκεκριμένα σε οικόπεδο που σήμερα βρίσκονται οι αποθήκες του Γεωργικού Συνεταιρισμού Σερβίων & Κοζάνης, θα αναπτυχθεί ένα σύνθετο κτιριακό συγκρότημα στέγασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Εκθεσιακός χώρος. Οι δύο λειτουργικές ενότητες θα είναι αυτόνομες μεταξύ τους, ενώ ο εκθεσιακός χώρος θα είναι ανεξάρτητος στεγάζοντας και αναδεικνύοντας το σημαντικότατο υφιστάμενο αρχείο. Παράλληλα με μουσειολογική έρευνα που εκπονείται ήδη, πρόκειται να τεκμηριωθεί ο μοναδικός πολιτιστικός ρόλος που διαδραμάτισε η πόλη της Κοζάνης στην ευρύτερη περιοχή κατά το άμεσο και απώτερο παρελθόν. Το συνολικό εμβαδό για το νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης θα είναι 2,720 m2.


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.