Η ανορεξία «σκότωσε» τελικά την Ιζαμπέλ Καρό!



04653C99E5A2AE91657959A2E2CC2DEDΑπό την τρυφερή ηλικία των δεκατριών,  η Ιζαμπέλ Καρό πάλευε να σώσει τον εαυτό της από μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες των σύγχρονων κοινωνιών.

Δυστυχώς όμως, η νευρική ανορεξία σκότωσε τελικά το όμορφο μοντέλο από την Γαλλία, στην νεαρή ηλικία των 28.

Στις 17 Νοεμβρίου, η γλυκιά Ιζαμπέλ, άφησε την τελευταία της πνοή, τελείως αποσκελετωμένη και αποδυναμωμένη. Σύμφωνα με την ελβετική ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα “20 Λεπτά”, τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η ίδια κατηγορούσε την προβληματική παιδική της ηλικία για όλα όσα έπαθε.

Η μητέρα της, είχε πει ότι όταν ήταν μικρή, ήταν πολύ καταθλιπτική λόγω της απουσίας του πάτερα της. «Πέρασε όλη την παιδική ηλικία της απομονωμένη», είχε αναφέρει η μητέρα του μοντέλου πριν μερικά χρόνια.

Και ενώ η μητέρα κατηγορούσε την απουσία του συζύγου της για την κατάσταση της Ιζαμπέλ, η ίδια η Καρό, είχε εξομολογηθεί ότι έφταιγε κυρίως η μητέρα της.

«Είχα μια περίπλοκη και επίπονη παιδική ηλικία. Ο μεγαλύτερος φόβος της μητέρας μου ήταν να μην μεγαλώσω. Κάθε μέρα μετρούσε το ύψος μου και δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι γιατί έλεγε ότι ο καθαρός αέρας κάνει τα παιδιά να μεγαλώσουν. Ήταν πολύ τραυματικό», είχε αναφέρει σε συνέντευξη της Ιζαμπέλ, σοκάροντας  την κοινή γνώμη.

Μόλις πριν τρία χρόνια, η όμορφη κοπέλα έδινε τη μάχη τη ζωή της, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πλοκάμια της ανορεξίας. Η Καρό είχε γίνει τότε γνωστή σε όλο τον κόσμο για την συμμετοχή της σε  μεγάλη καμπάνια κατά της φονικής αυτής ασθένειας.

Οι γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι, σόκαραν όλο τον κόσμο και πολλοί ήταν εκείνοι που τις χαρακτήρισαν απωθητικές.

Το σκελετωμένο κορμί της, τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια της Ιζαμπέλ ενοχλούσαν όλους όσους έβλεπαν τις φωτογραφίες… το σίγουρο όμως είναι ότι έστελναν το μήνυμά τους!

Η Ιζαμπέλ Καρό ήθελε να βοηθήσει τα κορίτσια όλου του κόσμου  που έχουν σταματήσει να τρώνε για να μοιάζουν με μοντέλα και να τους δείξει με τον πιο απλό τρόπο ότι η ανορεξία σκοτώνει.

“Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και πεθαίνεις”, είχε πει τότε η Καρό.

Τελικά, πέρασε το μήνυμα, με τον πλέον τραγικό τρόπο… τον θάνατό της.

Η αντίστροφη μέτρηση για την καρό είχε αρχίσει το 2006, όταν το μοντέλο  έπεσε σε κώμα αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65.

protothema.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.