Αλβανική «κάθοδος» στο ΙΚΕΑ Ιωαννίνων!



AB5A25A2204AABD1E0756A4BB47DB32B«Λαϊκό προσκύνημα»… Με αυτή τη φράση αποτυπώνεται το πρώτο τριήμερο λειτουργίας του νέου καταστήματος ΙΚΕΑ στην πόλη των Ιωαννίνων. Ενός μαγαζιού που όχι μόνο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων αλλά δημιούργησε το αδιαχώρητο στα σύνορα λόγω της μεγάλης έλευσης και Αλβανών καταναλωτών, οι οποίοι θέλησαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αγορών σε ένα μεγάλο κατάστημα όπως αυτό.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η παρουσία Αλβανών πολιτών στο πρώτο τριήμερο στο νέο μαγαζί ΙΚΕΑ ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή καθώς υπολογίζεται πως για ψώνια ήλθαν στην Ελλάδα περί τις 20.000 ανθρώπων. Η ΙΚΕΑ αναμένει μεγάλη κινητικότητα από τη γειτονική χώρα ενώ ήδη σκέψεις υπάρχουν και μαγαζί στη χώρα των Σκοπίων. Μια πρώτη πάντως εκτίμηση μιλά για συνάλλαγμα της τάξης των 4 εκατ. ευρώ που οι Αλβανοί θα αφήσουν στο ΙΚΕΑ Ιωαννίνων, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς.

protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.