Η Κοζάνη γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο



1HPIM2662Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό με Αρτοκλασία, στον οποίο θα μιλήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος, με θέμα «Ο κατά Θεόν πλουτισμός». Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Εδέσσης – Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ,
ενώ θα παραβρεθούν οι Μητροπολίτες Βέροιας – Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου Μακάριος και Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει σύντομη Αγρυπνία «μετά των χαιρετισμών» του Αγίου Νικολάου. Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Κοζάνης Αγίου Νικολάου, από τις 7 έως τις 11 το πρωί θα τελεστούν όρθρος και Πανηγυρική πολύ-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Μητροπολίτες Βέροιας – Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου Μακάριο και Σερβίων και Κοζάνης Παύλο. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας – Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στις 11 το πρωί, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει πάνδημος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου, από τις οδούς Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη, Πλατείας Εμπορείου, Κεντρικής Πλατείας, Ειρήνης, Πλατείας Ελευθερίας, Παύλου Χαρίση και μέσω της οδού Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη, επιστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Για την ομαλή διεξαγωγή της λιτάνευσης θα ισχύσουν περιοριστικά μέτρα στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΕΡΑ Κοζάνης



Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.