Αστικοί εμπρησμοί: Στην τελευταία θέση η Δ. Μακεδονία450shoreline_fire061Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης Έρευνας, για την εγκληματικότητα των αστικών εμπρησμών (με πρόθεση και από αμέλεια) και το διάστημα (2000-2009):
Στις πρώτες θέσεις των Περιφερειών της χώρας με τον μεγαλύτερο μέσο αριθμό, ανά έτος, αστικών πυρκαγιών / ανά 100.000 κατοίκους, κατά φθίνουσα σειρά, κατατάσσονται: 1) Αττική, με (235) πυρκαγιές, 2) Ήπειρος, με (186) πυρκαγιές και 3) Δυτική Ελλάδα, με (182) πυρκαγιές. Στην τελευταία θέση η Δυτική Μακεδονία, με (114) πυρκαγιές.
Στις πρώτες θέσεις των Νομών της χώρας, με τον μεγαλύτερο μέσο αριθμό, ανά έτος, αστικών πυρκαγιών / ανά 10.000 κατοίκους, κατά φθίνουσα σειρά, κατατάσσονται: 1) Λευκάδα, με (29) πυρκαγιές, 2) Αττική, με (24) πυρκαγιές και 3) Αχαΐα και Πρέβεζα, με (23) πυρκαγιές έκαστος Νομός. Στην τελευταία θέση ο Νομός Ευρυτανίας, με (6) πυρκαγιές.
Οι πόλεις με τον μεγαλύτερο, ανά ημέρα, μέσο αριθμό αστικών πυρκαγιών, κατά φθίνουσα σειρά, είναι: 1) Αθήνα, με (18), ανά ημέρα, μέσο αριθμό πυρκαγιών, 2) Θεσσαλονίκη, με (5) πυρκαγιές, 3) Πειραιάς, με (3) περίπου πυρκαγιές, 4) Πάτρα, με (2) περίπου πυρκαγιές, 5) Λάρισα και Ηράκλειο, με (1) περίπου πυρκαγιά κάθε πόλη.
Πηγή: Έρευνα ”Η εγκληματικότητα των αστικών εμπρησμών (10ετία του 200)” Ανδριανού Γκουρμπάτση, Υποστράτηγου Π.Σ, ε.α, νομικού.
Τα ανωτέρω στοιχεία είναι ορισμένα μόνον από τα πολύ χρήσιμα και σημαντικά Συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε η προαναφερόμενη Έρευνα, η οποία αναρτήθηκε στο blog http://andrianos-firedepartment.blogspot.com/


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.