Η ασπιρίνη προστατεύει τον οργανισμό από καρκίνο και έμφραγμα



aspiriniΤις ευεργετικές ιδιότητες της ασπιρίνης ως ασπίδας προστασίας από τον καρκίνο και το έμφραγμα εξήρε σε ανακοίνωση της στο συνέδριο της Βασιλικής Ακαδημίας Ιατρικής ομάδα βρετανών ακαδημαϊκών.
Οι ακαδημαϊκοί αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν πολλοί άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας από την ασπιρίνη χαρακτηρίζοντας τα τεράστιας σημασίας για τη δημόσια υγεία.
Συγκεκριμένα, βάσει των ερευνών η καθηµερινή λήψη 75 mg ασπιρίνης για πέντε χρόνια µειώνει τον κίνδυνο εµφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 25% και τους θανάτους από τη νόσο κατά ένα τρίτο!
Πολλοί μάλιστα επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε μερικά χρόνια η ασπιρίνη θα συνταγογραφείται από γιατρούς και αυτό δε θα αφορά μόνο καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και ένα σύνολο άλλων παθήσεων!
Υπενθυμίζεται ότι η ασπιρίνη παρασκευάστηκε πριν από περίπου έναν αιώνα και λαµβάνεται κυρίως ως αναλγητικό,αντιπυρετικό και αντιφλεγµονώδες αλλά μελέτες και έρευνες στην πορεία των ετών έχουν καταδείξει τις πολύπλευρες ευεργετικές ιδιότητες της.

irenepan.posterous.com


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.