Θα αποχωρήσει η Πορτογαλία από το ευρώ;

30241EFF9AE4B0ABC6FA39AC60E20A30Η αδυναμία να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρέως συνασπισμού που θα αντιμετωπίσει τη χρηματοπιστωτική κρίση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η Πορτογαλία να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, δηλώνει ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα.
Η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση μιας “ακραίας κατάστασης”, δήλωσε ο υπουργός Λουίς Αμάντο σε εβδομαδιαίο έντυπο.
Η Πορτογαλία αντιμετώπισε μια απότομη απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών τις τελευταίας εβδομάδες, καθώς οι ανησυχίες για μια άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ, την Ιρλανδία, εντάθηκαν για τον προϋπολογισμό της, σπρώχνοντας τα ομόλογα της χώρας σε κλείσιμο με τα υψηλότερα επιτόκια αφότου η χώρα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ.
“Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση”, δήλωσε ο Αμάντο.
“Πιστεύω ότι τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά η αποχώρηση από το ευρώ” τόνισε.
“Αυτή είναι μια κατάσταση που αναπόφευκτα θα μας αναγκάσουν να εξετάσουμε οι αγορές.”
Μεγάλο μέρος της ανησυχίας για τις προσπάθειες της Πορτογαλίας για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού τις περασμένες εβδομάδες ήρθε από τις αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών θα υποστηρίξει τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2011 στη Βουλή.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση που δεν έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο χρειάζεται υποστήριξη από την αντιπολίτευση για να περάσει τον προϋπολογισμό.
Οι Σοσιαλιστές και οι Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν τελικά σε συμφωνία που θα οδηγήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού για το 2011 κατά την πρώτη του ανάγνωση στο Κοινοβούλιο αυτό το μήνα, αλλά οι επενδυτές παρακολουθούν στενά μέχρι την τελική ψηφοφορία στις 24 Νοεμβρίου.

protothema.gr


 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.