Λαϊκή συνέλευση Βελβεντού – επιβεβαιώθηκε η αποχήvelventoΗ Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού στις 3 Νοεμβρίου, στο ΜΕΤΟΧΙ, ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε προσδοκία σε συμμετοχή και με την νεολαία σύσσωμη παρούσα. Η κοινωνία του Βελβεντού και των οικισμών του, αντιδρώντας στον εμπαιγμό και τις παλινωδίες του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” αποφάσισε σε τέσσερες πάνδημες λαϊκές συνελεύσεις (στις 4/6 και 25/6, στις 5/9 και στις 15/10) να μη συμμετάσχει στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στην απόφαση αυτή η Παμβελβεντινή κοινωνία προσέδωσε το απαραίτητο κύρος με το άτυπο μεν, αλλά ουσιαστικό Δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου, όπου το 95,64% των ψηφισάντων (με ποσοστό συμμετοχής στο 77, 2% του εκλογικού σώματος των βουλευτικών εκλογών του 2009) απάντησε με ένα βροντερό «ΟΧΙ» στις διπλές εκλογές του Νοέμβρη.
Στην λαϊκή συνέλευση επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αταλάντευτη βούληση της κοινωνίας για καθολική αποχή από τις διπλές εκλογές του Νοέμβρη και η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε τις εκλογές της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης & της 14ης Νοεμβρίου.  
Ενημερώθηκαν οι πολίτες για όσα μεσολάβησαν από την προηγούμενη Λαϊκή Συνέλευση της 15ης Οκτωβρίου, για την κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών για το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, για τις συναντήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη και για τις εκλογές στην Εταιρεία της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ που έγιναν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Επίσης συζητήθηκε η στάση των Βελβεντινών τις δυο μέρες των εκλογών. Τον λόγο πήραν αρκετοί δημότες και τελικά εκείνο που τονίστηκε από όλες τις πλευρές ήταν ότι στον αγώνα του Βελβεντού για την ανεξαρτησία του Δήμου θα εξασφαλιστεί ένα ακόμα ισχυρό επιχείρημα για την Κυβέρνηση και τους θεσμικούς παράγοντες, αν κλείνοντας οι κάλπες, ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ένα συντριπτικό ποσοστό αποχής και παράλληλα διασφαλιστεί η άψογη διαδικασία διενέργειας των εκλογών σε ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και πρωτίστως ενότητας, η οποία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε αυτόν τον τόπο.   

vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.