€1.900.000,00 για το «Μποδοσάκειο» από το Ε.Σ.Π.Α.



5Την ένταξη του έργου «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Μακεδονίας Θράκης 2007 – 2013 του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) υπόγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος και συγκεκριμένα στον άξονα 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (θεματική προτεραιότητα 76 «Υποδομές Υγείας»).
Με την υλοποίηση του έργου θα διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος του «Μποδοσάκειου» γενικού νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, συνολικής έκτασης περίπου 35.000 m2 με εργασίες επανασχεδιασμού της κεντρικής πύλης εισόδου (θυρωρείο), διαμόρφωση χώρου της κεντρικής εισόδου και των επειγόντων περιστατικών. Επίσης θα ανακατασκευαστεί το ελικοδρόμιο, θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων με διευθέτηση της κυκλοφορίας τους και έλεγχο. Με το συγκεκριμένο έργο ακόμη, θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όμβρια ύδατα για την παραλαβή των απορροών της περιοχής μελέτης, θα φυτευτεί και θα αρδευτεί ο χώρος, ενώ θα τοποθετηθεί και υπαίθριος εξοπλισμός με τον κατάλληλο φωτισμό και θα γίνει επιλογή χρήσης υλικών που θα καλύπτουν τις λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής.  
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν θα περιλαμβάνουν χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιίες, επιχρίσματα, υδραυλικά και ηλεκτρικά δίκτυα, επενδύσεις, επιστρώσεις, ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, καθώς επίσης τελειώματα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €1.900.000,00.
Με το συγκεκριμένο έργο δίνεται λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα διευθέτησης του περιβάλλοντος χώρου του «Μποδοσάκειου», αναβαθμίζεται συνολικά το νοσοκομείο ως προς την εξυπηρέτηση ασθενών και επισκεπτών και γίνονται λειτουργικότερες οι δύο είσοδοι νοσοκομείου και επειγόντων περιστατικών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.