Κόλαση στην Πόλη από επίθεση αυτοκτονίας



72207F5F9452B109FD0A51AC0C8E5D55Στους 32 τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικού κλιμακίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, μέρα που οι Τούρκοι γιορτάζουν ως εθνική επέτειο της Πόλης. Ο δράστης κινήθηκε προς τους σταθμευμένους αστυνομικούς και πυροδότησε τα εκρηκτικά στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ και σε ώρα αιχμής.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν ο Ογούζ Καγάν Κιοκσάλ, ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν και ο νομάρχης, Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, έχουν τραυματιστεί 17 αστυνομικοί και 17 πολίτες. Εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ οι υπόλοιποι έχουν πάρει εξιτήριο.
Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, ανέφερε πως, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι υπάρχει στο χώρο ένα πτώμα ακρωτηριασμένο. Ο Τσαπκίν είπε πως ο δράστης επιχείρησε να εισβάλει σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονται στο σημείο. Ακολούθησαν δηλώσεις του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είπε «πως ο δράστης είναι άντρας και ότι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας».

«Δεν θα επιδειχθεί καμία επιείκεια σε αυτούς που θέλουν να πλήξουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Τουρκία. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να πλήξει τους στόχους της Τουρκίας για ενότητα, αδελφοσύνη και ανάπτυξη», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Επιχείρηση αυτοκτονίας στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 1999, με τραυματίες 3 αστυνομικούς και 8 πολίτες. Η επίθεση είχε αποδοθεί στο ΡΚΚ. Στις 10.9.2001, σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας στο Ταξίμ, στην περιοχή Γκιουμούσουγιου, εναντίον αστυνομικής δύναμης μπροστά από το γερμανικό προξενείο, είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί και ένας αυστραλός πολίτης, ενώ είχαν τραυματισθεί 13 αστυνομικοί και 8 πολίτες. Η επίθεση αυτή είχε αποδοθεί στον αριστερή οργάνωση Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).

πρώτο θέμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.