Άρχισε η ΔΕΗ να βγάζει ρεύμα από …αγκινάρα!13F8BB71A423D6EE7049586336E15FE1Καύση λιγνίτη με ξηρή μάζα αγριαγκινάρας στον ΑΗΣ Καρδιάς και σε αναλογία περίπου 8%, ξεκίνησε την Τρίτη η ΔΕΗ και εντάσσεται στο πιλοτικό στάδιο που θα εφαρμόσει η ΔΕΗ για την καλλιεργητική  περίοδο 2010-2011.
Πρόκειται για τη φετινή σοδειά που παράχθηκε στην περιοχή της Κοζάνης  και συγκομίσθηκε το πρώτο 15ημερο Σεπτεμβρίου με τη συνεργασία των καλλιεργητών, της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΝΚΟ) και την υποστήριξη των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Κοζάνης. Τόσο το μίγμα της βιομάζας όσο και η συλλογή και τροφοδοσία με ειδικό σύστημα που προετοίμασε η ΔΕΗ, μέχρι και την είσοδο στους λέβητες καύσης, ήταν επιτυχής. Η ίδια διαδικασία θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες. Οριστικά συμπεράσματα όσον αφορά στην καύση και στη θερμογόνο δύναμη θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής καύσης που διεξάγεται στον ΑΗΣ Καρδιάς υπό την εποπτεία στελεχών της ΔΕΗ και ειδικών επιστημόνων σε ενεργειακά θέματα από εργαστήρια της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.