Μπάσκετ ώρα μηδέν…



9B0FF21EAD51322AF197600CE1B048D0Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, στη σκιά της απεργίας την οποία αποφάσισαν οι Πέμπτη οι επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές. Η απεργία, πάντως, είναι οριστική, αφού δεν άλλαξε τίποτα.

Όπως είναι εύλογο, η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων τάχθηκε κατά της απεργίας, ζητώντας το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Την παράσταση έκλεψε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είχε έντονο διάλογο με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ο κ. Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε απέναντι στον πρόεδρο του ΠΣΑΚ για τη μείωση του αριθμού των ξένων παικτών από τη νέα περίοδο. «Εχετε δίκιο σε κάποια πράγματα. Εγώ από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι από τη νέα περίοδο οι αριθμό ο αριθμός των ξένων παικτών θα μειωθεί στους πέντε ή ακόμη και στους τέσσερις. Γι’ αυτό που σου λέω ορκίζομαι στον λόγο της ανδρικής μου τιμής», του είπε...

Σε κάποια στιγμή ο Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στον Θανάση Γιαννακόπουλο του είπε: «Αυτό είναι το πρωτάθλημα που θέλετε; Αύριο μεθαύριο ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει με ομάδες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Χαίρεστε που θα παίξετε με αυτές τις συνθήκες;»

Η παραπάνω δήλωση του Λάζου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος απάντησε: «Το μπάσκετ δεν είστε εσείς, είμαι εγώ που επί 15 χρόνια δίνω εκατομμύρια. Αν θέλετε να το διαλύσετε, διαλύστε το, να πάμε κι εμείς σπίτια μας, να βάλουμε και κανένα φράγκο στην τσέπη. Πρώτοί εμείς θα φύγουμε. Θα πάρω την ομάδα και θα την πάω σε άλλη λίγκα του χρόνου».

Ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ αναφερόταν στη Μεσογειακή Λίγκα, μια σκέψη που υπάρχει εδώ κι ένα χρόνο περίπου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Αυτή τη λίγκα είχε στο μυαλό του και ο Ολυμπιακός, όταν στο τέλος της περασμένης σεζόν απειλούσε με αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είπε: «Ακούσαμε απ’ όλους ότι φταίμε εμείς, αλλά δεν φταίνε οι παίκτες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, δεν έχουν έρθει παίκτες στις ομάδες, δεν έχει γίνει προετοιμασία. Είναι ντροπή να αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα». Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΚ, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, πρόσθεσε: «Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ συνολικά οι οφειλές σε παίκτες».

Η απάντηση του Θανάσης Γιαννακόπουλου ήταν η εξής: «Εμείς φταίμε, που είμαστε μαλθακοί και δε ζητάμε δυναμικά τίποτα. Αυτό που κάνετε εσείς, έπρεπε να το κάνουμε εμείς. Βάλτε “νερό στο κρασί σας”».

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ αποτελούμενη από τους Λάζαρο Παπαδόπουλο (πρόεδρος), Γιώργο Παυλίδη (μέλος), Κώστα Αλεξανδρίδη (γενικός διευθυντής), Γιάννη Ζαφειρόπουλο (νομικός σύμβουλος), αποχώρησε γύρω στις 18:30.

Όσο για την απεργία, είναι πια οριστική. Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 παρατείνετε έως ότου διεξαχθεί νέα συνάντηση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στην οποία θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, η θέση του ΕΣΑΚΕ ήταν πως τα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών είναι θέμα της Πολιτείας και πως εφόσον δεν υπάρχει διαφωνία με την διοργανώτρια αρχή είναι άδικο να την «πληρώνει» αυτή.

«Η απεργία είναι ό,τι χειρότερο αυτή την στιγμή. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Να πάμε όλοι μαζί στην Γενική γραμματεία Αθλητισμού για να πιέσουμε την Πολιτεία», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναστείλουμε την απεργία μας», επέμεινε ο επικεφαλής των εκπροσώπων του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Δυστυχώς φεύγουμε άπραγοι. Ο ΕΣΑΚΕ λέει ότι συμφωνεί σε όλα μαζί μας, αλλά στην ουσία δεν δέχεται κανένα αίτημά μας. Μας απείλησε μάλιστα επειδή κάνουμε απεργία, όμως αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμά μας. Δεν συμφωνούμε με τη λειτουργία αυτού του πρωταθλήματος».

πηγή: πρώτο θέμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.