Πώς χάθηκε ο τίτλος σε 27 ημέρες…



536FA3A507A481F05C4A49BFEA2F99DFΠροσπάθεια ανάκαμψης και ανασύνταξης
Δεν πέρασε περισσότερος από ένας μήνας από τη στιγμή που η άποψη αλλά και ο στόχος της διεκδίκησης του πρωταθλήματος αποτυπώθηκε στα λεγόμενα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, όταν ο ίδιος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου θέτοντας ουσιαστικά τον στόχο του «Δικεφάλου του Βορρά» για την τρέχουσα σεζόν. Άλλωστε πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν να δουν και να ακούσουν το τι θα πει ο «Ζαγόρ» σε εκείνη την αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου στην οποία τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού για όλα τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ο ίδιος από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του στην ομάδα… πήρε το ανεπίσημο χρίσμα σεβασμού, ώθησης και βοήθειας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο Ζαγοράκης άλλωστε ποτέ δεν εμφανίστηκε βλοσυρός και ονειροπόλος προς τους οπαδούς της ομάδας. Στη συνέντευξη προ μηνός… και λίγων ψιλών οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αδημονούσαν και μόνο στη σκέψη ότι… ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας θα κάνει λόγο για το «πρωτάθλημα», μιας και ο πήχης είναι ανεβασμένος ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. Οπότε ο Ζαγοράκης από το «χαμηλά την μπάλα» πέρασε και επίσημα στην εποχή που ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα έπειτα από 25 χρόνια. Δεν πέρασαν παρά μόνον 27 ημέρες όταν και ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ανασκεύασε τις δηλώσεις του… παίρνοντας πίσω αυτό που είχε πει τότε. Μάλιστα, για όσους θυμούνται, όταν ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλονικιώτικης ομάδας είχε πει το περίφημο «Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πρωτάθλημα»… και αμέσως σε χρόνο «dt» άπαντες προσπαθούσαν να επεξηγήσουν το τι εννοούσε ο ίδιος αλλά και το πως είπε αυτό που είπε. Τα λόγια αλλά και η προσπάθεια επεξήγησης του «Ο ΠΑΟΚ πάει για τον τίτλο», έπαιρναν και έδιναν.

Δύο βαθμούς σε τέσσερα ματς!
Εδώ και 27 ημέρες ο ΠΑΟΚ δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του. Τον τελευταίο μήνα σε τέσσερα συνολικά παιχνίδια ο «Δικέφαλος» μετράει την, πενιχρή, συγκομιδή δύο βαθμών στην Σούπερ Λίγκα με τα «Χ» κόντρα σε Αστέρα στην Τρίπολη και Ολ. Βόλου στην Τούμπα. Η μοναδική νίκη που σημειώθηκε από εκείνο το διάστημα και έπειτα είναι αυτή κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0) για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του «Γιουρόπα Λιγκ» στο γήπεδο της Τούμπας.

Προσπάθεια ανάκαμψης και ανασύνταξης
Η ήττα από τον Άρη με 1-0 εντός Τούμπας, αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν μπορεί να σταθεί άλλο εκεί και να μοιρολατρεί. Ο «Δικέφαλος» κοιτάει μόνο μπροστά και θα είναι ιδιαίτερη επιτυχία για τον ίδιο να… βγει από αυτό το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει από τις αρχές του προηγουμένου μήνα. Αλλωστε τίποτα δεν κρίνεται από την αρχή. Ο στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι η άμεση βελτίωση της εικόνας του εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και η ανάκμαψη βαθμολογικά αρχής γεγομένης από τον ντέρμπι με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ για την επόμενη αγωνιστική.

Παίζονται πολλά στη συνέντευξη Δερμιτζάκη
Αύριο το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 2 μ.μ ο προπονητής τους ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως άπαντες στις τάξεις των οπαδών του «Δικεφάλου» θα περιμένουν να ακούσουν το τι θα πεί ο Έλληνας τεχνικός και το πώς θα τοποθετηθεί για όλα τα τεκταινόμενα στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Μάλιστα ο ίδιος δεν αποκλείεται να δώσει τα διαπιστευτήρια του, το αγωνιστικό του πλάνο για τη συνέχεια προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να βγει από την αγωνιστική κρίση που την διέπει και τις επόμενες αγωνιστικές να βρίσκεται εκεί που της αρμόζει. Στις υψηλές θέσεις της κατηγορίας και όχι στις τελευταίες της Σούπερ Λίγκας.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.