Θετικό μήνυμα για τη Μικρή Αποκριά στη Κοζάνη – Σε υψηλά ποσοστά η πληρότητα των ξενοδοχείων – Ποιοι επισκέπτες προτιμούν την Αποκριά της Κοζάνης



apokria_kozani_3453

Θετικό μήνυμα για την Κοζάνη η πληρότητα που παρατηρήθηκε σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης κατά τη μικρή Αποκριά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR και έπειτα από επικοινωνία με το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχείων, η πληρότητα για τη μικρή Αποκριά φαίνεται να άγγιξε 100%.

Το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδόχων, κάνουν λόγο για διαμονή μίας ημέρας, δηλαδή για το Σάββατο και αναχώρηση Κυριακή, όπου όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ένα μεγάλο μέρος αυτών, ήταν εκδρομικά λεωφορεία, τα οποία στη συνέχεια θα επισκέπτονταν και άλλες περιοχές της Μακεδονίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, ότι οι επισκέπτες αρχίζουν να επισκέπτονται την Κοζάνη κατά την περίοδο της μικρής Αποκριάς, με μία σταδιακή αύξηση κάθε χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια.

Το πιο ισχυρό κίνητρο είναι οι τιμές των δωματίων, όπου κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα χωρίς μεταβολές λόγω περιόδου, ενώ και το πρόγραμμα της Κοζανίτικης Αποκριάς, έδειξε να αποτελεί πόλο έλξης.

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Αποκριάς, οι τιμές των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων, μπορούν να αγγίξουν ακόμη και το διπλάσιο της τιμής, αυτό βέβαια δεν εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά τη μειοψηφία.

Οι περισσότεροι ξενοδόχοι εκφράζουν ότι, η αύξηση της τιμής των δωματίων κυμαίνεται περίπου στο 20%, από την κανονική τιμή, ενώ δεν ξεπερνά το ανώτατο όριο που Μπορεί να έχει.

Οι τιμές των δωματίων φέτος, θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ενώ η πληρότητα των δωματίων για το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς, βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα.

Σε σχέση με το παρελθόν, οι ξενοδόχοι της Κοζάνης συμπληρώνουν ότι η διαθεσιμότητα των δωματίων τους εξαντλούνταν περίπου την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ σήμερα υπάρχει πληρότητα στα δωμάτια, αλλά παρατηρείται πολύ αργότερα, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι παρατηρείται μία σταδιακή αύξηση επισκεπτών από τις πόλεις που έχουν δική τους Αποκριά, όπως η Ξάνθη και η Πάτρα, ενώ οι ίδιο οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι στο σύνολο τους οι επισκέπτες, προέρχονται από όλη την Ελλάδα, με ένα μεγάλο μέρος αυτών να προέρχονται από Νότια Ελλάδα, ενώ η Θεσσαλία, η Εύβοια και τα νησιά φαίνεται να δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στην Παραδοσιακή Κοζανίτικη Αποκριά.

Η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας φυσικά αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών της Κοζάνης, όμως δεν ανήκουν στην κατηγορία των επισκεπτών που θα διανυκτερεύσουν.

Η Κοζάνη δείχνει να είναι έτοιμη να γιορτάσει το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της, οι επισκέπτες βρίσκονται προ των πυλών της πόλης και το μήνυμα που μεταφέρθηκε είναι θετικό, ηχηρό, σημαντικό και πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα από όλους.

Η πόλη δείχνει να προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερο κόσμο εκτός του τριημέρου της Μεγάλης Αποκριάς όπου είναι το αποκορύφωμα της, αυτό είναι το πιο θετικό μήνυμα και αυτό θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Θετικό μήνυμα για τη Μικρή Αποκριά στη Κοζάνη – Σε υψηλά ποσοστά η πληρότητα των ξενοδοχείων – Ποιοι επισκέπτες προτιμούν την Αποκριά της Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.