Το μεγάλο ευχαριστώ της μητέρας του 12χρονου Αλέξανδρου – Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου



26239719_10211028568255839_7134006796042514590_nΗ Κοζάνη σύσσωμη για άλλη μία φορά δείχνει ότι ενωμένη μπορεί να πετύχει πολλά. Στην προκειμένη περίπτωση, με γρήγορα αντανακλαστικά, όπως απαιτεί και η περίσταση κινητοποιήθηκε ένας τεράστιος μηχανισμός για τον 12χρονο Αλέξανδρο από την Κοζάνη, προκειμένου να βρεθεί δίπλα του τώρα που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Απλοί πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, φορείς, σχολεία και πολλές δράσεις έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση της υγείας του.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός όπως αναφέρθηκε από καταστηματάρχες της πόλης, ότι στις προγραμματισμένες δράσεις τους για τον μικρό Αλέξανδρο, μικρά παιδιά χωρίς να ψωνίζουν, άφηναν το χαρτζιλίκι τους προκειμένου να βοηθήσουν τον Αλέξανδρο.

Ο 12χρονος από την Κοζάνη πάσχει από οστεοσάρκωμα στον μηρό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και στην Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη -Ελπίδα». Οι προσπάθειες που γίνονται από όλους είναι για την μετάβαση του Αλέξανδρου στο Χιούστον των Η.Π.Α.

Η οικογένεια Μελισσινού θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσό, της τάξεως των 300.000 – 600.000 ευρώ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο Αλέξανδρος σε κάθε είδους θεραπεία που θα χρειαστεί.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η δύσκολη περίπτωση του μικρού Αλέξανδρου, ο κόσμος της Κοζάνης, της Ελλάδας αλλά και ομογενείς Έλληνες του εξωτερικού, αγκάλιασαν τον Αλέξανδρο σαν δικό τους παιδί. Άλλωστε ο μικρός Αλέξανδρος θα μπορούσε να είναι το παιδί του καθενός.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με την οικογένεια και συγκεκριμένα με την μητέρα του μικρού Αλέξανδρου, Χριστίνα, η οποία εμφανώς συγκινημένη από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου θέλησε να ευχαριστήσει εγκάρδια όλους όσους στηρίζουν αυτές τις ημέρες την οικογένειά του.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για τη στήριξη και την αγάπη που δείχνει, δεν έχω λόγια. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα λάμβανα τόση στήριξη από κόσμο άγνωστο. Μου τηλεφωνεί κόσμος που δεν γνωρίζω, Έλληνες του εξωτερικού, Έλληνες από παντού, άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου».

Ο Αλέξανδρος είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του από την πρώτη κιόλας στιγμή και διατηρεί μία πολύ καλή ψυχολογία όπως μας ενημέρωσε η μητέρα του, ενώ καθημερινά επικοινωνεί με τους φίλους του μέσω κοινωνικών δικτύων. Όπως φαίνεται, το ποδόσφαιρο που είναι το αγαπημένο του άθλημα και ανήκει ο ίδιος σε τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, τον έχει κάνει μάχιμο παίκτη που δεν εγκαταλείπει εύκολα τον αγώνα!

Η Κοζάνη, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, έχουν αποδείξει ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώνονται δημιουργώντας μία μεγάλη αγκαλιά για όποιον το χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή μας χρειάζεται ο Αλέξανδρος, όπου είναι μόλις 12 ετών. Ας του δώσουμε όλοι μαζί την καλύτερη πάσα για τη ζωή!

Ο αριθμός λογαριασμού για όσους επιθυμούν να στηρίξουν την οικογένεια είναι:

Μελισσινός Γενναιος – EUROBANK:
0026.3507.2002.00004202
IBAN:GR9802635070000200200004202
ΒΙC: ERBKGRAA

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το μεγάλο ευχαριστώ της μητέρας του 12χρονου Αλέξανδρου – Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

  1. medReha » Ενημέρωση » Συνεντεύξεις » Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Π. Παπαγγελόπουλος μιλάει για την αποφυγή ακρωτηριασμών χάρις στις πρωτοπόρες επεμβάσεις διάσωσης μελών Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Π. Παπαγγελόπουλος μιλάει για την αποφυγή ακρωτηριασμών χάρις στις πρωτοπόρες επεμβάσεις διάσωσης μελών Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
    Post2PDF
    Όχι στους ακρωτηριασμούς χάρις στις πρωτοπόρες επεμβάσεις διάσωσης μελών

    Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος

    Kαθηγητής Oρθοπαιδικής, Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και Ορθοπαιδικού Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος»

    ‘’Μυοσκελετικοί όγκοι, που πριν από 25 χρόνια αντιμετωπίζονταν με ακρωτηριασμό, σήμερα αντιμετωπίζονται με τις νέες χειρουργικές τεχνικές ορθοπαιδικής ογκολογίας’’, δηλώνει σε συνέντευξή του στο medreha ο Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος, καθηγητής Oρθοπαιδικής, Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και Ορθοπαιδικού Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος»

    ‘’Η πλούσια εμπειρία μας στην αντιμετώπιση όγκων των οστών και των μαλακών μορίων των άκρων, της πυέλου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης μας έχει επιτρέψει να αναπτύξουμε τεχνικές για τη θεραπεία των καλοήθων και κακοήθων μυοσκελετικών όγκων, ακόμα και σε περιπτώσεις που θεωρούντο μέχρι σήμερα ανεγχείρητες’’, προσθέτει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    ‘’Οι τεχνικές αυτές μειώνουν τον κίνδυνο της τοπικής υποτροπής των όγκων και μεγιστοποιούν την λειτουργικότητα του μέλους’’, καταλήγει.

    Κύριε Παπαγγελόπουλε τι είναι η Μυοσκελετική Ογκολογία;

    Η Μυοσκελετική Ογκολογία είναι μία ιατρική εξειδίκευση που αφορά την μελέτη και την αντιμετώπιση των καλοήθων και κακοήθων νεοπλασμάτων των οστών και των μαλακών μορίων, δηλαδή του μυοσκελετικού μας συστήματος. Η εξειδίκευση αυτή απασχολεί πρώτιστα τους ορθοπαιδικούς ογκολόγους αλλα και μιά πλειάδα ιατρών άλλων ειδικοτήτων, όπως ακτινολόγους, παθολογοανατόμους, μοριακούς βιολόγους, γενετιστές, παθολόγους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, γενικούς χειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και μικροχειρουργούς, φυσιάτρους κά.

    Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζονται επεμβάσεις διάσωσης των μελών σε ασθενείς με κακοήθη μυοσκελετικά νεοπλάσματα;

    Πριν από μια 25ετία η πλειοψηφία των πρωτοπαθών κακοήθων όγκων των άκρων αντιμετωπίζονταν με ακρωτηριασμό. Σήμερα οι σημαντικές εξελίξεις στη χειρουργική, στη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία έχουν αλλάξει πλήρως την θεραπεία αυτών των κακοήθων όγκων. Σε αυτό σημαντικά συνέβαλε και η ακριβής διάγνωση με την εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων (όπως η αξονική και μαγνητική τομογραφία) και παθολογοανατομικών εξετάσεων (όπως η ανοσοιστοχημεία και η χρωματοσωμική ανάλυση).

    Οι επεμβάσεις διάσωσης των μελών είναι πλέον ασφαλείς και αποτελεσματικές για τους περισσότερους ασθενείς με σαρκώματα. Ο στόχος των επεμβάσεων διάσωσης των μελών είναι η ασφαλής αφαίρεση των μυοσκελετικών όγκων με ελεύθερα χειρουργικά όρια και με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λειτουργικότητα του μέλους.

    Σε ασθενείς με συγκεκριμένους κακοήθεις όγκους (όπως το οστεοσάρκωμα) χρησιμοποιούνται επικουρικές θεραπείες, όπως χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Με τη συνεργασία γιατρών πολλών ειδικοτήτων επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές.

    Είστε υπεύθυνος της Μονάδας Μυοσκελετικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ‘’Αττικόν’’. Πόσα χρόνια λειτουργεί η συγκεκριμένη μονάδα; Πόσες επεμβάσεις διάσωσης μελών έχουν γίνει στη μονάδα έως σήμερα;

    Η Μονάδα μας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των όγκων των οστών και των μαλακών μορίων. Παρέχει υψηλή φροντίδα σε ασθενείς με καλοήθεις και κακοήθεις μυοσκελετικούς όγκους και ειδικά σε ασθενείς με μυοσκελετικά σαρκώματα. Σε αυτό συμβάλλει η αρμονική συνεργασία της ομάδας εξειδικευμένων ιατρών των Πανεπιστημικών Κλινικών και ιδία της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής.

    Από το 2003, με την έναρξη λειτουργίας του ΠΓΝ «Αττικόν», η χειρουργική μας ομάδα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις μυοσκελετικής ογκολογίας.

    Ειδικευόμαστε στην αντιμετώπιση τόσο των καλοήθων όγκων των οστών και των μαλακών μορίων, όπως ο γιγαντοκυτταρικός όγκος, το οστεοειδές οστέωμα αλλά και κακοήθων όγκων, όπως το χονδροσάρκωμα, το οστεοσάρκωμα, το Ewing σάρκωμα, τα σαρκώματα μαλακών μορίων και οι μεταστατικοί καρκινικοί όγκοι.

    Εξειδικευόμαστε σε επεμβάσεις αποκατάστασης των μελών και έχουμε ενισχύσει το έργο μας με αρκετές πρωτοπόρες χειρουργικές τεχνικές ορθοπαιδικής ογκολογίας.

    Αντιμετωπίζουμε ασθενείς όχι μόνο από την Αττική αλλά από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό. Το κλινικό μας έργο τεκμηριώνεται και απο τις δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους διεθνή περιοδικά, όπου και έχει αναγνωρισθεί για την πρωτοπορία του.

    Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες χειρουργικές μέθοδοι που χρησιμοποιείτε για την αποκατάσταση του μέλους μετα την αφαίρεση των όγκων;

    Ειδικευόμαστε στη χρήση μεταλλικών ενδοπροσθέσεων για την αποκατάσταση των ελλειμάτων των οστών και αρθρώσεων μετά την αφαίρεση των όγκων των οστών. Επίσης στην μεταμόσχευση ανθρώπινων οστικών και συνδεσμικών μοσχευμάτων αλλά και αυτομοσχευμάτων με τη βοήθεια της μικροχειρουργικής (όπως μεταμόσχευση αγγειούμενης περόνης).

    Σε τι ποσοστό επιτυγχάνεται η αποκατάσταση μελών;

    Με τις εξελίξεις στις χειρουργικές τεχνικές και το σχεδιασμό νέων μεταλλικών ενδοπροσθέσεων θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει πάνω από 90% δεκαετές επίπεδο επιτυχίας για αυτές τις προσθέσεις στις περισσότερες ανατομικές περιοχές και αποκατάσταση μελών της τάξεως μεταξύ 90-95%.

    Η πλούσια εμπειρία μας στην αντιμετώπιση όγκων των οστών και των μαλακών μορίων των άκρων, της πυέλου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης μας έχει επιτρέψει να αναπτύξουμε τεχνικές για τη θεραπεία των καλοήθων και κακοήθων μυοσκελετικών όγκων, ακόμα και σε περιπτώσεις που θεωρούντο μέχρι σήμερα ανεγχείρητες. Οι τεχνικές αυτές μειώνουν τον κίνδυνο της τοπικής υποτροπής των όγκων και ταυτόχρονα μεγιστοποιούν την λειτουργικότητα του μέλους.

    Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές και πώς αντιμετωπίζονται;

    Οι πολύπλοκες και πολύωρες αυτές επεμβάσεις, όπως κάθε μείζονα επέμβαση έχει και την πιθανότητα επιπλοκών, όπως είναι οι ανθεκτικές λοιμώξεις. Η συνεργασία μας με την Πανεπιστημιακή λοιμωξιολογική ομάδα του Νοσοκομείου μας αντιμετωπίζει επιτυχώς και αυτές τις σοβαρές επιπλοκές.

    Κατά πόσον οι τεχνικές διάσωσης μελών μπορούν να εφαρμοστούν και σε μη ογκολογικές παθήσεις;

    Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε χειρουργικές τεχνικές διάσωσης μελών και μεταλλικές μεγαπροθέσεις σε ασθενείς, που έχουν υποβληθεί σε αντικατάσταση αρθρώσεων (πχ. ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος) αλλά έχουν υποστεί αποτυχία των αρχικών τους εμφυτευμάτων λόγω χαλάρωσης ή λοίμωξης.

    Επίσης σε ασθενείς με σοβαρές οστικές λοιμώξεις και ασθενείς με σοβαρούς τραυματισμούς των άκρων, η εμπειρία μας, με τη χρήση παρομοίων χειρουργικών μεθόδων μπορεί να δώσει λύσεις και να αποφευχθεί η βαριά αναπηρία ή και ο ακρωτηριασμός, προσφέροντας στους ασθενείς την καλύτερη δυνατή προοπτική για επανάκτηση της λειτουργικότητάς τους και για μείωση του πόνου.

    medReha » Ενημέρωση » Συνεντεύξεις » Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Π. Παπαγγελόπουλος μιλάει για την αποφυγή ακρωτηριασμών χάρις στις πρωτοπόρες επεμβάσεις διάσωσης μελών Ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Π. Παπαγγελόπουλος μιλάει για την αποφυγή ακρωτηριασμών χάρις στις πρωτοπόρες επεμβάσεις διάσωσης μελών Εκτυπώστε το άρθρο Email This Post
    Post2PDF
    Όχι στους ακρωτηριασμούς χάρις στις πρωτοπόρες επεμβάσεις διάσωσης μελών

    Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος

    Kαθηγητής Oρθοπαιδικής, Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και Ορθοπαιδικού Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος»

    ‘’Μυοσκελετικοί όγκοι, που πριν από 25 χρόνια αντιμετωπίζονταν με ακρωτηριασμό, σήμερα αντιμετωπίζονται με τις νέες χειρουργικές τεχνικές ορθοπαιδικής ογκολογίας’’, δηλώνει σε συνέντευξή του στο medreha ο Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος, καθηγητής Oρθοπαιδικής, Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και Ορθοπαιδικού Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος»

    ‘’Η πλούσια εμπειρία μας στην αντιμετώπιση όγκων των οστών και των μαλακών μορίων των άκρων, της πυέλου, του ώμου και της σπονδυλικής στήλης μας έχει επιτρέψει να αναπτύξουμε τεχνικές για τη θεραπεία των καλοήθων και κακοήθων μυοσκελετικών όγκων, ακόμα και σε περιπτώσεις που θεωρούντο μέχρι σήμερα ανεγχείρητες’’, προσθέτει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    ‘’Οι τεχνικές αυτές μειώνουν τον κίνδυνο της τοπικής υποτροπής των όγκων και μεγιστοποιούν την λειτουργικότητα του μέλους’’, καταλήγει.

    Κύριε Παπαγγελόπουλε τι είναι η Μυοσκελετική Ογκολογία;

    Η Μυοσκελετική Ογκολογία είναι μία ιατρική εξειδίκευση που αφορά την μελέτη και την αντιμετώπιση των καλοήθων και κακοήθων νεοπλασμάτων των οστών και των μαλακών μορίων, δηλαδή του μυοσκελετικού μας συστήματος. Η εξειδίκευση αυτή απασχολεί πρώτιστα τους ορθοπαιδικούς ογκολόγους αλλα και μιά πλειάδα ιατρών άλλων ειδικοτήτων, όπως ακτινολόγους, παθολογοανατόμους, μοριακούς βιολόγους, γενετιστές, παθολόγους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, γενικούς χειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και μικροχειρουργούς, φυσιάτρους κά.

    Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζονται επεμβάσεις διάσωσης των μελών σε ασθενείς με κακοήθη μυοσκελετικά νεοπ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.