Καταγγελία μητέρας ανήλικου μαθητή για bullying και επίθεση σε Δημοτικό Σχολείο της Κοζάνης – «Θα πρέπει να μου σκοτώσει το παιδί για να λάβουν τα μέτρα τους;»



Bullying1

Ένα απίστευτο περιστατικό περιγράφει η μητέρα ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο πηγαίνει στην Γ’ τάξη Δημοτικού της Κοζάνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας στο KOZANILIFE.GR, το παιδί της δέχεται από συμμαθητή του bullying. Ενώ έχουν γίνει συστάσεις στο παρελθόν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη μητέρα. Η ίδια δήλωσε: «Θα μου σκοτώσει το παιδί και μετά θα λάβουν τα μέτρα τους;»

Κατά την καταγγελία της μητέρας το συγκεκριμένο παιδί αποτελεί τον «φόβο και τρόμο» στο σχολείο μιας και επιτίθεται και σε άλλα παιδιά, αλλά «έχει ένα ιδιαίτερο μένος με τον γιο μου», όπως συμπληρώνει η ίδια.

«Παίρνει το κολατσιό του γιου μου και το πετάει κάτω, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα, τον σπρώχνει , τον χτυπάει και χθες κόντεψε να του βγάλει το μάτι!»

Ο ανήλικος μαθητής έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από τον συμμαθητή του, μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με τραύμα στο μάτι, όπου του παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή από οφθαλμίατρο, ενώ για καλή τύχη του αγοριού δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός.

Η κατάσταση όπως περιγράφει η μητέρα δεν είναι τωρινή. Είναι μία κατάσταση στην οποία έχει δώσει χρόνο η ίδια και στη Διεύθυνση του Σχολείου, προκειμένου να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και ως προς τους γονείς του παιδιού οι οποίοι, όπως συμπλήρωσε η μητέρα, δεν φαίνεται να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.

«Η Διεύθυνση του σχολείου προσπαθεί, δεν είπα ότι αδιαφορεί, αλλά δεν είναι αρκετό. Έχουν γίνει επανειλημμένως συστάσεις από το σχολείο στους γονείς του παιδιού».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ευθύνεται ένα παιδί για τη συμπεριφορά του, αλλά οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να θέσουν τα όρια ως προς το τι επιτρέπεται μέσα στο σπίτι, στο σχολικό πλαίσιο αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δεν θα μπορούσε ποτέ να κατηγορηθεί ένα ανήλικο παιδί για τη συμπεριφορά του. Τα παιδιά δυστυχώς είναι δέκτες και καλών και κακών ερεθισμάτων, το πώς θα το επικοινωνήσει ο κάθε γονέας στο παιδί του είναι ένα ζήτημα που σίγουρα είναι διαφορετικό για τον κάθε ένα.

«Τέτοια περιστατικά, θα συναντήσετε πολλά σε πολλά σχολεία και δεν ξέρω το λόγο. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση από τους αρμόδιους, φοβούνται, δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, δεν ξέρω».

Η συγκεκριμένη κατάσταση όπως περιγράφει η μητέρα του παιδιού επικρατεί εδώ και 3 χρόνια, από όταν ξεκίνησε το Δημοτικό.

Από την πλευρά του σχολείου, έπειτα από επικοινωνία με το KOZANILIFE.GR, η Διεύθυνση δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση για το θέμα.

Η καταγγέλλουσα μητέρα σκοπεύει να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του συμμαθητή του γιου της, προκειμένου να δώσει έναν τέλος στον εφιάλτη του παιδιού της, αφού όπως συμπλήρωσε η ίδια, «Δυστυχώς δε βλέπω να συνεννοούμαστε με άλλο τρόπο».

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

41 σχόλια στο άρθρο “Καταγγελία μητέρας ανήλικου μαθητή για bullying και επίθεση σε Δημοτικό Σχολείο της Κοζάνης – «Θα πρέπει να μου σκοτώσει το παιδί για να λάβουν τα μέτρα τους;»

    1. Μην φοβάσαι τα σχολεία, φοβού τους μαινόμενους ανθρώπους που στο βωμό της μη ανάληψης ευθυνών είναι σε θέση να θυσιάσουν την ψυχική κατάσταση του παιδιού τους, των άλλων παιδιών και ό, τι άλλο αυτό παρασύρει στο δρόμο του. … έτσι γιατί ποτέ δεν έμαθαν να διαχειρίζονται τον θυμό τους.
      Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα. Ας κάνει έγγραφη καταγγελία:
    – Στην Διεύθυνση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης του Νομού
    – Στην Διεύθυνση Α’βαθμιας της Περιφέρειας
    και ας απαιτήσει να συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο (7μελές) για την Βία στα Σχολεία.

    Εάν δεν εισακουστεί να πάει στον Εισαγγελέα και στον Εισαγγελέα Ανηλίκων και να καταγγείλει:
    – το Σχολείο
    – την Διεύθυνση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης του Νομού
    – την Διεύθυνση Α’βαθμιας της Περιφέρειας
    – τους γονείς.

  2. Πολυ καλα θα.κανεις το ιδιο θεμα ειχα και εγω αλλα για καλη μου τυχη αλλαξε η διεύθυνση του σχολείου!!!Μην το αφησεις

  3. Πρεπει να υπαρχει αυστηροτητα στο σχολεια!!οπως πιο παλια… Η οποια ομως δυστηχως εχει χαθει εξολοκληρου!!

  4. Αγαπητέ ανώνυμε, χαμός δεν γίνεται μέσα στα σχολεία αλλά στις οικογένειες. Σε μια περίοδο κρίσης όπου ο θεσμός της οικογένειας κλυδωνίζεται, ζητάμε από το σχολείο να διαδραματίσει έναν ρόλο ψυχολόγου, νοσοκόμου, εμψυχωτή, διαιτητή και πυροσβέστη ακόμη και σε προστριβές ενηλίκων. Έλεος!!!

    1. Ο ρόλος του σχολείου είναι πολλαπλός !!!!βέβαια με το πλήθος των παιδαγωγών να τον βλέπουν ως αγγαρεία….κρίμα!!!

  5. ξέρουμε σε πιο σχολείο ;;;; πολλοί γονείς δεν θα ξέρουν μήπως πρέπει να μας πείτε;;;; μπορεί να έχει επιτεθεί και σε άλλα παιδιά να ρωτήσουμε τα παιδια μας

  6. Ενημερώστε την κυρία αλλά και τον οποιονδήποτε ενδιαφέρει ότι πλέον υπάρχει ποινικοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα και οποιαδήποτε αδιαφορία από μέρους του οποιουδήποτε θεωρείται συγκάλυψη και διώκεται
    http://www.infokids.gr/bullying-poinikopoiisi/

  7. Άμεσα καταγγελία και μάλιστα ζητείστε την βοήθεια του εισαγγελέα . Προς θεού μην το αφήσετε,, η κατάσταση θα εξελιχθεί προς το χειρότερο.

  8. Απαραίτητη πια η καθημερινή παρουσία ψυχολόγων στα σχολεία. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι γονείς αποθρασυνθηκαν, οι εκπαιδευτικοί απαξιώνονται καθημερινά και η πολιτεία … κοιμάται.

  9. Από τότε που μου ήρθε η κόρη μου μελανιασμενη από το σχολείο και συνεχίστηκε η αδιαφορία της διευθύντριας την πήγα Ταεκβοντο, έμαθε άμυνα- ΣΑΝ παιδί δεν πρόκειται να επιτεθεί. Της έδωσα να καταλάβει ότι μόλις μπει στο χώρο του σχολείου είναι ΜΌΝΗ της εάν την ενοχλήσουν την 1 φορά να μην το επιτρέψει εξηγώντας το και την 2 φορά να τους ισοπεδώσει. Και αποτέλεσμα είχε και τη σέβονται αυτά τα “μαγκακια”.ποτε δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά μα τους άχρηστους δασκάλους και διευθυντές που αφήνουν τα παιδιά στη μοίρα τους και από θαύμα επιβιωνουν και πόσο μάλλον με του γονείς αυτών των παιδιών

    1. Ακριβώς όπως τα λέτε. Την πραγματική μαγκιά, που είναι η αγάπη και η κατανόηση για το συμμαθητή, και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει στο οικογενειακό του περιβάλλον, που τον κάνουν να συμπεριφέρεται με πολλή συστολή στο σχολείο, ποιος τη διαθέτει; Αγαπάμε ή μισούμε ο ένας τον άλλο από τα παιδικά μας χρόνια;

  10. ειχε συμβει το ιδιο στο γιο μου πριν χρονια, και πηρα την υποθεση στα χερια μου. βουτηξα τον μικρο που τον παρενοχλουσε καθημερινα απ’ το λαιμο και του ειπα πως αν ξαναπειραξει το παιδι θα εχει να κανει μαζιμου. απο τοτε ησυχασαμε και ομικρος στεκοταν σαν βρεγμενη γατοθλα οταν με εβλεπε. Τρια πραγματα να ξερετε οι γονεις΄¨ 1) οι δασκαλοι ειτε δεν μπορουν, ειτε δεν θελουν να κανουν κατι. 2) τα παιδια που παρενοχλουν η βασανιζουν αλλα συνηθως ειναι θρασυδειλα και προβληματικα. μη φοβασθε να τα αντιμετωπισετε. 3) και σπουδαιοτερο εχετε καλη σχεση με τα παιδια σας ετσι ωστε να σας εμπιστευονται τα δυσκολοτερα προβληματα τους.

    1. Μπράβο σας.την σερναν την κόρη μου στην αυλή του σχολείου και είπα στο παιδί και στην μαμά του ότι ο γονιός πάει φυλακή για ότι κάνει το παιδί και γεγηνε χαμός στο σχολείο

  11. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις στην Κοζάνη.
    Ξέρω μια που αφορά κοπελίτσα.
    Την παρενοχλούν αλλά κορίτσια και μάλιστα η αρχηγός τους είναι κόρη δασκάλας.
    Δηλαδή πρέπει να αρχίσουμε να στήνουμε καραούλι όπως το 1821;
    Υ.Γ. Ξέρουμε ποιοι είστε.

  12. Μετράω περιπτώσεις από το 2007 στην πόλη της Κοζάνης και από ότι καταλαβαίνετε η κατάσταση τείνει στο χειρότερο αντί για καλύτερο. Σκεφτείτε ότι υπήρξε και η περίπτωση μέσα σε όλες αυτές όπου οι μαθητές ήταν χειραγωγημενοι από τη δασκάλα ώστε να προκαλέσουν πρόβλημα και σωματικό και κυρίως ψυχικό σε ένα παιδάκι Δημοτικού. Έτσι απλά επειδή η δασκάλα αποφάσισε πως ο/η μαθητής/τρια δεν της “έκανε”. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι ο παιδαγωγός μπορεί να βοηθήσει ή είναι υποχρεωμένος να το κάνει λόγω της θέσης του αλλά αυτό είναι ένα τελείως λάθος σκεπτικό. Ο παιδαγωγός είναι αυτός που θα σε βοηθήσει μόνο αν το θέλει κι αν θέλει από την άλλη είναι και αυτός που θα κατακερματισει ένα παιδάκι. Σ αυτή την περίπτωση έχω να πω ότι η μητέρα είναι υπερτυχερη που ο γιός της την εμπιστεύεται και της μιλάει για το πρόβλημα του στο σχολείο . Μπορεί να αποφύγει περαιτέρω ζημιά Αλλά κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υπάρξει αμείλικτη. Μόνο έτσι θα ξεκινήσει και όλη η υπόλοιπη Κοζάνη να καταλαβαίνει και να ξεκινήσει τη δράση. Ένα παιδί που πράττει κατ αυτόν το τρόπο θα έπρεπε να καταλήγει αναμορφωτηριο. Σκληρό όσο και το ενήλικας δολοφόνος στη φυλακή; Φυσικά και δεν το εννοούσα. Αλλά αν κάνετε κάτι δεν θα σώσετε μόνο τα δικά σας παιδιά Αλλά και τα παιδιά που έχουν ανάγκη (οσο κι αν εχετε κακιωσει) να βγουν υγιείς πολίτες στο μέλλον.

  13. Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης της οικογένειας!! Αν τα παιδιά κάνουν bulling τότε μήπως αναπαράγουν συμπεριφορές από τα πρότυπά τους-γονείς;;;

  14. Εδώ τους ρωτάς τι παίζουν στο διάλειμμα και σου λένε ξύλο….άντε βγάλε άκρη! Όταν εμείς οι γονείς αφήνουμε παιδιά 7 χρόνων να βλέπουν τηλεόραση ως τις 12 με survivor , ταινίες ή σειρές ποικίλης ύλης ξαφνικά μας κάνει εντύπωση το κλωτσομπουνίδι (με το συμπαθειο) που αναφέρθηκε πριν, το λεξιλόγιο ή οι άσεμνες χειρονομίες!

  15. Προφιλ γονεων του μπουλι.
    Πατερας: Αγαπημενη κραυγη ‘μπαλα μπαλα’ ενιοτε και ‘μπαοκ μπαοκ’
    Αγαπημενη δραστηριοτητα: ‘otesport eurosport και γενικα οτι εχει καταληξη σε sport’
    Εργασια: Αγνωστη λεξη
    Μητερα:Αγαπημενη δραστηριοτητα ‘τατιανα live αληθειες με τη ζηνα

  16. Έχει ξεφτιλιστεί πλέον ο όρος bulling και οι ίδιοι που τον επικαλούνται τον ΑΣΚΟΥΝ με τη στάση τους …. μάθαμε και τη νομική οδό, δεν έχουν άλλη δουλειά τα δικαστήρια

  17. Μην ξεχνάμε πως ευθύνη για τα παιδια έχουν πρώτα οι γονεις που τα έφεραν στον κόσμο. Μεγάλη η ευθύνη και ιερή! Οσο για τους δασκάλους σαφώς και έχουν και αυτοί ευθύνη . Οφείλουν να ενημερώνονται για κοινωνικά φαινόμενα που αφορούν το σχολικό περιβάλλον έπειτα να παρατηρουν συμπεριφορες, να ενημερώνουν τους γονεις-οι οποίοι καλό είναι να ακούν τους δασκάλους για τη συμπεριφορά των παιδιων στο σχολικό περιβάλλον- και τέλος να βοηθούν τα παιδιά να αλλάξουν συμπεριφορα! Συνεργασία και καλή διάθεση και απο τις δύο πλευρές για την ολιστική και θετικη ανάπτυξη των παιδιών σε όλους τους τομείς-γνώσεις, συναισθηματικη αγωγη και αξίες ζωής! Οι ενήλικες έχουμε την ευθύνη να τους δείξουμε τον κόσμο… ας το κανουμε με σεβασμο για τον συνανθρωπο , με αγαπη , με υπομονή και με πολλή προσπάθεια γιατί τους αξίζουν όμορφες στιγμέςαπό τα παιδικά τους χρόνια…μην τα παραιτείστε τα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα!

  18. Η δασκάλα της οκτάχρονης κόρης μου της λέει ότι θα σε πάω στο νήπιο και της φωνάζει με άγριο βλέμμα και την βρίζει σε άλλους γονείς που της πάνε δώρα

  19. ΌΛΟΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΛΟΓΙΑ.ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ή ΕΛΑΦΡΙΟΥΣ ΑΥΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. ΙΟΥΛΙΕ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ!!!ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ ΣΟΥ ΩΡΑ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΑ.Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΑΦΡΥ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΟ ΠΑΙΔΊ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΕΣΥ Η ΚΑΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ.ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙς ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.ΕΙΣΑ ΠΟΥ Σ’ΕΦΑΓΑ.ΜΟΝΩΝ ΛΑΒΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  20. ΕΛΑ ΙΟΥΛΙΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ .ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΟς ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΛΟΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ . ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΚΟΜΑ¨:ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΟΙ Η ΚΑΚΟΙ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΘΗΣΗ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.