Αλλάζει σχολείο ο μαθητής δημοτικού που δεχόταν bullying από συμμαθητή κατά την καταγγελία της μητέρας του – Τι λέει η ίδια στο KOZANILIFE.GR



SXOLEIO_533_355

– «Το παιδί μου θα αλλάξει σχολείο και είναι πολύ χαρούμενο γι’ αυτό»
– Ανοιχτό το ενδεχόμενο μήνυσης από τη μητέρα του παιδιού

Έπειτα από τη σχετική δημοσίευση σχετικά με τo bullying που δεχόταν 8χρονος μαθητής δημοτικού από συμμαθητή του (κλικ εδώ), σύμφωνα πάντα κατά τη μαρτυρία της μητέρας, ο γιος της θα αλλάξει σχολείο, έπειτα από συνάντηση που είχε η ίδια με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της μητέρας και της Διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και παρουσία σχολικού συμβούλου, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.

Η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια στο KOZANILIFE.GR, ήταν ανένδοτη στην περίπτωση να παραμείνει το παιδί της στην ίδια σχολική στεγή με το άλλο παιδί.

Η Διεύθυνση του σχολείου από πλευράς της προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα ως όφειλε, δίνοντας χρόνο στη μητέρα να σκεφτεί αν είναι οριστική η απόφασή της, όμως η απόφαση όπως συμπλήρωσε η μητέρα ήταν μονόδρομος.

«Το παιδί μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα να ξαναζήσει όλο αυτό. Κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές που άφησα τόσο χρόνο να περάσει και να βιώσει το παιδί μου τέτοιο μαρτύριο».

Η ίδια επίσης μεταφέρει στο KOZANILIFE.GR, ότι η Διεύθυνση του σχολείου, έχει επανειλημμένως κάνει συστάσεις στους γονείς του άλλου παιδιού, προκειμένου να δουν και να συμμετέχουν μαζί σε μία προσέγγιση που ενδεχόμενα θα αφορούσε τη συμπεριφορά του παιδιού τους, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

«Είμαι χαρούμενη που δόθηκε μία λύση.Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση του σχολείου και τους δασκάλους, που είχαν το ρόλο του φύλακα, απέναντι στα παιδιά. Σε κάθε διάλειμμα, κατέβαζαν οι δάσκαλοι το παιδί μου, προκειμένου να αποφευχθεί οτιδήποτε με το άλλο παιδί, είχαν το ρόλο του σωματοφύλακα».

Η μητέρα του 8χρονου μαθητή, κλείνοντας δήλωσε ότι το παιδί της είναι χαρούμενο που θα αλλάξει σχολείο, όμως η ίδια δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιδέα να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του άλλου παιδιού λέγοντας : «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά, δεν γίνεται να γυρίζουμε την πλάτη , θα φτάσω μέχρι τέλους».

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

23 σχόλια στο άρθρο “Αλλάζει σχολείο ο μαθητής δημοτικού που δεχόταν bullying από συμμαθητή κατά την καταγγελία της μητέρας του – Τι λέει η ίδια στο KOZANILIFE.GR

    1. Συγγνώμη,έχει σημασία; Μπορεί κάτι τόσο ευαίσθητο να δημοσιευθεί;Αν θέλετε να μάθετε,να ρωτήσετε προσωπικά τους συντάκτες .

  1. ΡΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ?
    ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ?
    ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ?

    1. Όταν μαθητές Δημοτικού βάζουν κόλλα σε καρέκλα δασκάλας και η δασκάλα ως συνέπεια τους στερεί δήθεν κολατσιό για ένα διάλειμμα (συμβάν στην Πάτρα)και κατηγορείται η δασκάλα και όχι οι μαθητές με τους γονείς για την απροσάρμοστη συμπεριφορά των παιδιών τους, την κακή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το ποιοι είναι οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

  2. Κάντε μήνυση, και βέβαια κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή σε τέτοια θέματα, αν δεν καταλαβαίνουν οι γονείς του άλλου παιδιού ότι υπάρχει πρόβλημα.

  3. ΤΟ @@ΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΑΝΗΤΗ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!

  4. Με όλο το σεβασμό για την απόφαση σας, πιστεύω ότι πρέπει να μετακινηθεί ο θύτης και όχι το θύμα. Επίσης αν δεν κινηθείτε δικαστικά τότε το λάθος σας θα είναι μεγαλύτερο. Ζητείστε την βοήθεια του εισαγγελέα.!!!!!
    Μην το αφήσετε, σκεφτείτε τι περάσατε επειδή κάποιοι φέρθηκαν αδιάφορα !!!!!

    1. Η αδιαφορία είναι κάτι που χαρακτηρίζει αρκετούς δήθεν μοντέρνους και φιλελεύθερους γονείς…οπότε ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και μετά να μπει και στο παιχνίδι η δικαστική εξουσία. Μην τα περιμένουμε όλα από τους εισαγγελείς

  5. Η πείρα μου σε ανάλογες περιπτώσεις έχει δείξει ότι γονείς και μαθητές που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε ένα σχολείο εξακολουθούν να δημιουργούν και σε επόμενα , γιατί απλά δεν συμμορφώνονται με τις αλλεπάλληλες νουθετήσεις. Κάποιες φορές το θύμα γίνεται θύτης και το αντίστροφο.

  6. Είμαι κάτοικος Αλεξανδρούπολης και είδα τυχαία την είδηση και εκνευρίστηκα τόσο πολύ που αποφάσισα να μπω εδώ για να σχολιάσω. Αν και δεν ξέρω όλη την υπόθεση, είναι δυνατόν να αλλάζουν σχολέιο στο θύμα και ο θύτης να συνεχίζει ανενόχλητος τον τρόπο συμπεριφοράς προς άλλα παιδιά; Δεν ξέρω αν φταίνε οι γονείς, η κοινωνία ή το ίδιο το παιδί θύτης για αυτή του τη συμπεριφορά, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική παρέμβαση. Τι στο καλό κάνει η διοίκηση και οι εκπαιδευτικοί πάνω σε αυτό το θέμα; Απλά συνοδεύουν το παιδί στα διαλείμματα; Δηλαδή λύθηκε τώρα το θέμα; Δεν πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση για αυτή τη συμπεριφορά; Μια παιδοψυχολόγο; Κατιτίς; Εύχομαι η μητέρα του θύματος να μην το αφήσει έτσι και δεν είναι το θέμα η μήνυση μόνο αλλά η παρέμβαση ώστε να διορθωθεί αυτή η συμπεριφορά

    1. Ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αθήνας σας ενημερώνω ότι η διαρκής όχληση από γονείς στο έργο μας με ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία για το τον τρόπο της εφημερίας μας, μας έχει οδηγήσει στο να απευθυνθούμε οι σύλλογοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αρχικά και να δοθούν ονόματα οικογενειών που σταθερά εκβιάζουν και απειλούν εκπαιδευτικούς για καταγγελίες σε ανυπόστατα περιστατικά!
      Κλείνοντας να σας πω ότι παρέμβαση μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις που η οικογένεια συνεργάζεται πράγμα σπάνιο στις μέρες μας.
      Όχι απαραίτητα γιατί δεν θέλουν απλά δεν τους βρίσκεις καθώς ο ένας ζει σε άλλη πόλη με την καινούρια οικογένεια που δημιούργησε, ο άλλος έχει μεταναστεύσει για λόγους οικονομικούς και οι έρμοι γιαγιαδοπαππούδες σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
      Ευχαριστώ

      1. Πραγματικά, δεν ψάχνω αποδιοπομπαίο τράγο, ούτε σκοπός μου είναι το τσουβάλιασμα των εκπαιδευτικών. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο και ειδικά με τις αντίξοες συνθήκες των ελλείψεων. Αλλά όπως και να έχει όλοι πρέπει να προσπαθούν να επιλύονται τέτοια ζητήματα, όποιος και αν “φταίει” Πάντως το να βγαίνουν στη δημοσιότητα όλα αυτά και μετά να βρίσκεται λύση-έστω και η απομάκρυνση του θύματος- είναι τουλάχιστον λάθος. Αυτά θα έπρεπε να λύνονται άμεσα και πιο εύκολα. Τώρα σχετικά με τους κηδεμόνες, θεωρώ πως είναι μεμονωμένα τα περιστατικά όπου απουσιάζουν οι γονείς και οι παππούδες δεν μπορούν-θέλουν-γνωρίζουν για να ασχοληθούν. Αλλά και πάλι, θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος να προστατεύσει ένα τέτοιο παιδί. Όχι ο εκπαιδευτικός, η πολιτεία. Αλλά ο εκπαιδευτικός, ο διευθυντής κοκ θα έπρεπε να είναι αυτός που να ασχοληθεί και θα ασκήσει πίεση για την επίλυση του θέματος

  7. Αγαπητοί γονείς μην κάνετε πίσω.
    Σε ανάλογο περιστατικό πριν από χρόνια όταν ο γιός μου βρισκόταν στο γυμνάσιο είχα μια παρόμοια εμπειρία.
    Δυστυχώς όταν οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν ο μόνος που μπορεί να τους επιβληθεί είναι ο εισαγγελέας ανηλίκων.
    Οι δε εισαγγελείς ανηλίκων να είστε σίγουροι πως είναι οι πλέον σοβαροί, καταρτισμένοι και απόλυτα ικανοί να λύσουν το πρόβλημα με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα.

  8. Στα μαθητικα μου χρονια ο μαθητης που εκανε παραπτωμα τιμωρουνταν με αποβολη Η με αλλαγη σχολειου συνηθως στο ΤΣΟΤΙΛΙ.
    Στην εποχη του ΤΣΙΠΡΑ τιμωρουν το ΘΥΜΑ

    1. Εγώ πάλι που πήγαινα τη δεκαετία του 80 Δημοτικό δεν υπήρχαν τέτοια περιστατικά και αν τύχαινε να ακουστεί κάτι τέτοιο στην Κοζάνη τα παιδιά προέρχονταν από διαλυμένες-προβληματικές οικογένειες είτε θύτες είτε θύματα που τα λένε σήμερα. Γιατί αυτοί οι χαρακτηρισμοί παίζουν κατά τη γνώμη μου, αυτός που έφαγε το ξύλο μπορεί πριν να είχε ασκήσει ο ίδιος σωματική ή λεκτική βία. Ας πάρουν οι γονείς και τον ….Ηρακλή Πουαρό να το ξεδιαλύνει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.