Από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο μέλλον – Οι καινοτομίες κατακτούν τον κόσμο



s45h6s46yjns45r6yjn7s45ryryr6ty

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία σηματοδοτούν την αρχή της ψηφιακής και βιομηχανικής επανάστασης.  Οι νέες τεχνολογίες, ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, απαιτούν νέες οργανωτικές δομές, νέες δεξιότητες και νέα καινοτόμα προϊόντα.

Η συλλογή πληροφοριών και η αξιοποίηση τους, αποτελούν για τις μεγάλες εταιρείες ένα δυνατό πλεονέκτημα για να ενισχύσουν το τμήμα Marketing και να αφουγκραστούν τις ανάγκες, του καταναλωτικού κοινού, αλλά και να βελτιώσουν τα προϊόντα τους. Η καινοτομία δεν είναι πλεονέκτημα μόνο των μεγάλων εταιρειών καθώς – ιδιαίτερα στην εποχή μας – έχουν δημιουργηθεί κολοσσοί από μεμονωμένα άτομα ή μικρές εταιρίες με βάση μία καινοτόμο τεχνολογικά ιδέα που έγινε προϊόν.

Η πορεία αυτή της συνεχούς εξέλιξης, από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο μέλλον, φέρνει πολλές τεχνολογικές εξελίξεις που υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής και διευκόλυνση. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες προσπαθούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσαν ποτέ οι άνθρωποι να επικοινωνούν από κάθε άκρη του πλανήτη μέσω των κοινωνικών δικτυών ή ακόμα, ότι κάθε είδους συναλλαγή θα μπορούσε να γίνεται μέσω διαδικτύου μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις ώρες που έχουμε περάσει όλοι μας στην ουρά μίας τράπεζας. .

Οι ταχύτητες της ψηφιακής και τεχνολογικής εξέλιξης τρέχουν με χίλια και περνούν σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Η βιομηχανία και η επιστήμη είναι οι πρώτες που ασπάζονται αυτές τις καινοτομίες.

sr4u6sr4ursurtut6tuyt

Έξυπνα κινητά, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνοι υπολογιστές και χιλιάδες συσκευές που ανοίγουν το δρόμο στη ψηφιακή και την τεχνολογική επανάσταση και βελτιώνουν την ζωή μας όταν γίνεται σωστή χρήση αυτών.

Η φωτογραφική μηχανή του χθες στο σκοτεινό θάλαμο, γίνεται παρελθόν και τη θέση της παίρνει η φορητή και έπειτα ψηφιακή, ενώ σήμερα αποτυπώνουμε απίστευτες όμορφες εικόνες με drones.

digital-photography34565678756846

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα και το νέο καπνικό προϊόν ΙQOS που κατασκεύασε η εταιρεία Philip Morris International, το οποίο βασίζεται στη νέα καινοτόμα τεχνολογία “HEAT-NO BURN, αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού και όχι η καύση του.  Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία PMI στοχεύει στην ενδεχόμενη μείωση των κινδύνων του καπνίσματος και κάνει πράξη την δέσμευση που ανέλαβε πριν από 10 χρόνια, την δημιουργία δηλαδή προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

h5r6wtswy5j65srwj5wtrjt5

Με ιδιαίτερα σημαντικούς επιστήμονες, σχεδιαστές και μηχανικούς στην ομάδα της, η εταιρεία Philip Morris International, έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει ένα Μέλλον χωρίς τον Καπνό του τσιγάρου αναπτύσσοντας προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου και κατοχυρώνοντας παράλληλα περισσότερες από 1800 πατέντες και, 4.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την εξέλιξη των προϊόντων μειωμένου κινδύνου.

qqje6yue6t7ukyetu6kueykyu

Τα τσιγάρα του παρελθόντος σβήνουν και τη θέση τους παίρνουν οι νέες καπνικές συσκευές που κυκλοφορούν ευρέως στη αγορά σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ μέχρι τέλος του 2017, αναμένεται να κυκλοφορεί σε 35 χώρες στον κόσμο.

Το IQOS είναι ένα από τα πολλά καινοτόμα προϊόντα που έχουν μπει στην καθημερινότητά μας και την έχουν αλλάξει βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ενήλικα καπνιστή.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.