Πραγματοποιήθηκε η βιωματική δράση στο 3ο ΚΑΠΗ Κοζάνης με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και Τρίτη Ηλικία»

detuyke6ke6ylk6eyul8kry78ul8

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 3ο ΚΑΠΗ Κοζάνης (οδός Λέσβου 5) βιωματική δράση με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και Τρίτη Ηλικία», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, με τη συνεργασία των τμημάτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας» του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης.

Εισηγήτριες ήταν η Παπαγιάννη Δέσποινα, νοσηλεύτρια και η Σιλιάφη Αναστασία, διατροφολόγος-διαιτολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα διατροφής.

Τονίστηκαν η σημασία της σωστής διατροφής και της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας στην καλή υγεία και ευεξία, ο απλός τρόπος μαγειρέματος και η χρήση αγνών πρώτων υλών, καθώς και η σωστή επιλογή και συνδυασμός τροφίμων για αύξηση της θρεπτικής τους αξίας. Επίσης, η συμβολή της Μεσογειακής Διατροφής στους μειωμένους δείκτες σακχάρου, χοληστερίνης και εμφάνισης διαφόρων ασθενειών, άρα και της καλύτερης ποιότητας ζωής και μακροζωίας στον άνθρωπο.

Συμμετείχαν οι καθηγητές μαγειρικής τέχνης Γκουτζιαμάνης Γεώργιος, Καπέλλος Διονύσιος και Κατσάρας Θωμάς και οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Κοζάνης Γιαννάκης Βασίλειος, Καραβέλας Θωμάς και Παφίλη Φωτεινή.

Στο πλαίσιο παρουσίασης της ευεργετικής δράσης της Μεσογειακής Διατροφής στην καλή υγεία και μακροζωία, που απασχολούν τα άτομα Τρίτης Ηλικίας, προετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν στους ηλικιωμένους:

Σάντουιτς σε μπαγκέτα ολικής άλεσης με τυρί φέτα, γραβιέρα, μανούρι, ελιές, λαχανικά και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού,
Τοστ σίκαλης με ταχίνι και μέλι ή ταχίνι σοκολάτας και μπανάνα,
Δροσερή φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής, σε φυσικό χυμό πορτοκαλιού,
Γιαούρτι με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς,
Κουλουράκια με πορτοκάλι, μέλι, βρώμη, κράνμπερι και αλεύρι ολικής άλεσης,
Κριτσίνια με αλεύρι ολικής άλεσης, ελιά, ντομάτα και ρίγανη,

Ενώ παρουσιάστηκε και η διαδικασία προετοιμασίας μεσογειακής σαλάτας με μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια, γραβιέρα, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο.

Χορηγοί πρώτων υλών και προϊόντων:
Αρτοποιείο deux Kk – Κατερίνα Κορκά
Εμμ Λάτσκος & Υιοί ΟΕ
Πολίτικος μπαχτσές
Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Τυροκομικά ΣΤΗΜΟΝΙΑΡΗΣ

Σχολιάστε