Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ο κ. Καρυπίδης αντάλλαξε το χρίσμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την εκποίηση της ΔΕΗ!»



karipidis-tsipras-dei-1021x545

Τα έδωσε όλα, τελικά, ο κ. Καρυπίδης για να πάρει απλώς το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η σημερινή συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό έγινε απλώς για το θεαθήναι και για να βγει ο κ. Περιφερειάρχης απ’ το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες λόγω των γεγονότων που επιβεβαίωσαν πως δρομολογήθηκε ήδη με Νόμο το ξεπούλημα της ΔΕΗ από τη σημερινή κυβέρνηση και ο ίδιος ήταν μόνο θεατής.

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, και επειδή το ένα ψέμα φέρνει πάντα το άλλο, τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν σήμερα στο Μαξίμου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και των θεσμικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Καρυπίδης είχε μαζί του μία και μόνη απόφαση- εντολή: Να πει στον κ. Τσίπρα πως δεν ξεπουλάμε τη ΔΕΗ.

Αυτό, δηλαδή, που υποτίθεται πως και ο ίδιος υποστήριζε από τις εξέδρες και τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν διακατέχονταν από αγωνιστικό οίστρο.

Τι έκανε αντί γι’ αυτό;

Δέχθηκε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων αρκεί να μην πουληθούν οι υδροηλεκτρικές!

Με μια απλή ανάγνωση, όμως, των όσων αναφέρονται στο Φ.Ε.Κ. της 19ης Μαΐου, φαίνεται καθαρά πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο της πώλησης των υδροηλεκτρικών και όλα θα εξαρτηθούν απ’ το πώς θα εξελιχθεί η πώληση των λιγνιτικών.

Μια τρύπα στο νερό κάνατε κ. Καρυπίδη, επειδή προφανώς πήγατε αδιάβαστος!

Αποτράπηκε, μας λένε, η Μικρή ΔΕΗ, που αφορούσε την πώληση του 30% της ΔΕΗ.

Ναι, αλλά έχει ήδη δρομολογηθεί με Νόμο η πώληση του 40% ! Απλή αριθμητική είναι κ. Καρυπίδη και όχι εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Διασφαλίστηκε η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Πώς είπατε; Με ποιο τρόπο;

Η κυβέρνηση σας κ. Καρυπίδη έχει ήδη παραχωρήσει το 51% (17% ΤΑΙΠΕΔ και 34% ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ) της Επιχείρησης. Έτσι προστατεύετε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ;

Και επειδή το χάπι έπρεπε κάπως να χρυσωθεί, όπως μας πληροφόρησε το Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Περιφερειάρχη, να διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε τέτοιου είδους συμπράξεις.»

Μιλάτε σοβαρά; Και πώς θα γίνει αυτό; Παρανομώντας; Στο Φ.Ε.Κ. της 19ης Μαΐου (στο σημείο β) αναφέρεται ότι η ΔΕΗ δεν θα έχει οποιαδήποτε συμμετοχή ή σύνδεση με οποιοδήποτε στοιχείο της αποεπένδυσης. Για να το πούμε απλά, ο Τοπικός Πόρος που προέρχεται απ’ το ταμείο της ΔΕΗ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για το σκοπό αυτό, επειδή το απαγορεύει το εν λόγω σημείο β. Και όπως ξέρουμε, άλλους ανάλογους πόρους για να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια μας δεν έχει.

Όσο για τη δέσμευση του Πρωθυπουργού που απέσπασε ο κ. Καρυπίδης ότι το 1ο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας θα γίνει εδώ, τι να πούμε;

Ανταλλάξατε το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής, καταδικάζοντας το μέλλον των παιδιών μας, με ένα συνέδριο;

Αλήθεια, εξασφαλίσατε τουλάχιστον το catering ή θα μας στείλουν εταιρεία απ’ την Αθήνα;

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.