Υπάρχει και αυτό το Μποδοσάκειο: Λήψη οργάνων ανθρώπινου σώματος στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας

mpodosakeio_22

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και κανένα δελτίο τύπου της διοίκησης (και αυτό μας κάνει έκπληξη καθώς εύκολα ανακοινώνει υποδεέστερα πράγματα) χθες βράδυ (βραδιά των Θεοφανείων) στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έγινε κάτι πολύ σπουδαίο για τα ανθρώπινα ιδεώδη (αν ακόμα οι αξίες υπάρχουν ως ελπίδα για το μέλλον).

Στις 12 τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο της Εορδαίας κατέφτασε ειδική ομάδα γιατρών (χειρουργών) από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να πραγματοποιήσει λήψη οργάνων από δότρια 65ετών η οποία νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας.

Όπως μας δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της ομάδα (του Ιπποκρατείου) Δημήτρης Φίλης (γνωστός στο Μποδοσάκειο καθώς υπηρέτησε ως γιατρός χειρουργός) στο 4ωρο χειρουργείο θα ληφθούν δύο όργανα (νεφρό και ήπαρ) προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε δύο λήπτες (νεαρής ηλικίας) σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Συντετριμμένοι από την απώλεια της 65χρονης (γιος και γαμπρός) μας δήλωσαν για την κορυφαία ανθρώπινη προσφορά της δωρεάς οργάνων. Όπως μας είπαν η μητέρα τους πάντα μιλούσε για αυτό και το είχε ως επιθυμία την οποία και εκτέλεσαν μετά την μοιραία κατάληξή της (καθώς ήταν κλινικά νεκρή).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 65χρονη με καταγωγή από την Πιερία διέμενε σε περιοχή του δήμου Κοζάνης.

Από το eordaia.org

Σχολιάστε