«Κροκομαγειρέματα» στην Ολλανδία με τον Κοζανίτη σεφ Θεόδωρο Καραθανάση!



12472721_1590661487922630_3051456982578766012_n

Ο γνωστός Κοζανίτης σεφ Θεόδωρος Καραθανάσης, ταξίδεψε στην Ολλανδία, προκειμένου να μεταφέρει τις περίφημες γευστικές του δημιουργίες σε γνωστό Ελληνικό εστιατόριο.

Η ηχηρή γαστρονομική του προσωπικότητα σε συνδυασμό με τον ήπιο χαρακτήρα του, είναι αυτό που λατρεύει κανείς σε αυτόν και έτσι, πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Με ένα δυνατό συστατικό «ανά χείρας», τον Κρόκο Κοζάνης, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας το μοναδικό του ταμπεραμέντο στη γαστρονομία και το χρυσάφι της Κοζανίτικης γης, όπου ο συνδυασμός ξεπερνά κάθε φαντασία:

– Φιλέτο μπακαλιάρου με χόρτα και ντρέσινγκ πορτοκάλι
– Ψαρόσουπα με όστρακα γαρίδες, σολομό
– Τυρι φέτα με σουσάμι άσπρο και μαύρο και σιρόπι με λάιμ, ανανά, γκότζι μπέρι και Κρόκο Κοζάνης
– Ριζότο με θαλασσινά

16296042_10154290888111149_1679470377_nΌπως δήλωσε ο ίδιος στο KOZANILIFE.GR, η Ολλανδία είναι ένα γνώριμο για εκείνον μέρος, μιας και έζησε και δούλεψε εκεί για 12 χρόνια, διατηρώντας μάλιστα και δικό του εστιατόριο. Όμως οι οικογενειακές υποχρεώσεις, τον έφεραν πίσω στην γενέτειρά του την Κοζάνη.

Ο «Τρυποκάρυδος» είναι η «στέγη» όπου δημιουργεί τα υπέροχα πιάτα του στην Κοζάνη, ενώ εμβόλιμα θα τον βρει κανείς και σε κάποιο εστιατόριο ανά τον κόσμο να μαγειρεύει με Κρόκο Κοζάνης και να εντυπωσιάζει.

Ο Θεοδώρος Καραθάνασης, είναι ο ταξιδευτής της γεύσης, αν σκεφτεί κανείς πόσο μακριά έχει ταξιδέψει για να μαγειρέψει με Κρόκο Κοζάνης, συμβάλλοντας απόλυτα στο να γεύονται οι ξένοι λαοί αφενός τα μοναδικά πιάτα του και αφετέρου να φέρνει σε απόλυτη επαφή τους λαούς του κόσμου με τον Κρόκο.

Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο κ. Καραθανάσης για να μαγειρέψει με Κρόκο Κοζάνης, έχουν φτάσει μέχρι τη μακρινή Αυστραλία, όπου εκεί είχε μαγειρέψει με άλλον γνωστό Κοζανίτη σεφ, τον David Tsireka, ενώ ο Ιταλός σεφ διεθνούς φήμης, Tano Simonato, δήλωσε ότι θα ήθελε να μαγειρέψει μαζί του, μιας και πιστεύει ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Πάντως, ο δικός μας σεφ Τέο Καραθανάσης, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της γαστρονομίας και του ευχόμαστε, καλή επιτυχία στις γαστρονομικές του διαδρομές.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.