Π. Κουκουλόπουλος: «Αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, θα σηκωθεί όρθια και η χώρα»



koukoulopoulos_23423

«Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει εκλογές, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τις αποφύγει μέσα στο 2017», εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Thecaller το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαθμολογείται υπό το μηδέν, ενώ αναφορικά με την εξελίξει διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση είπε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται αποδυναμωμένη στη διαπραγμάτευση, με δική της ευθύνη» και υπερτονίζει το γεγονός πως «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο στη διαπραγμάτευση, παρά ένας κατάλογος επιθυμιών».

Συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του Thecaller Κωστή Μοσχολιό

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δήλωσε πως «χρειάζονται και άλλες ενωτικές πρωτοβουλίες», ενώ υπερασπίστηκε το έργο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «άλλαξε την Ελλάδα από μία χώρα των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» και ισχυρίστηκε ότι «αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, θα σηκωθεί όρθια και η χώρα».

Εξάλλου, αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών και αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, εφόσον είναι πρώτη δύναμη, ο κ. Κουκουλόπουλος στέλνει σαφές μήνυμα: «Οι δύο πρώτοι στην κάλπη οφείλουν να συνεργαστούν και οι άλλοι να στηρίξουν». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη, επισημαίνει ότι «το πιο καθαρό μήνυμα των τριών είναι η απαίτηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει με νόημα ότι «Κεντροαριστερά που δεν έχει καθαρούς λογαριασμούς με την ιστορία της δεν μπορεί να υπάρξει».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάρι Κουκουλόπουλου στο Thecaller:

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Ποιός είναι ο απολογισμός για τη χώρα;

«Με την αμείλικτη λογική των αριθμών ο απολογισμός του κ. Τσίπρα βαθμολογείται κάτω του μηδενός, δυστυχώς όμως η βλάβη που προκλήθηκε είναι σοβαρότερη, μεγαλύτερη και βαθύτερη.

Το ίδιο αφορά στην εθνική μας κυριαρχία και στις αντιλήψεις και συμπεριφορές στην ελληνική κοινωνία. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσχωρούν στην αντίληψη ότι κανένας δεν νοιάζεται γι’ αυτούς και αυτοπεριθωριοποιούνται από τα δημόσια πράγματα. Η δυσπιστία στην ικανότητα των δημοκρατικών θεσμών να προάγουν την ευημερία, τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Προϋπηρχαν αυτές οι τάσεις, αλλά γιγαντώθηκαν στη διετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η κατάρρευση της επαγγελίας ενός ‘’άλλου δρόμου’’ που δεν υπήρχε, η στοχοποίηση της παραγωγικής Ελλάδας και η συστηματική αναπαραγωγή των παθογενειών που γέννησαν την κρίση, είναι οι βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης. Οι προσδοκίες που αποτελούν κινητήρια δύναμη των κοινωνιών βρίσκονται στο ναδίρ και το εθνικό όραμα του κ. Τσίπρα είναι η φτωχοποίηση όλων.

Σ’ αυτό το κοινωνικό περιβάλλον της απάθειας και της αντίληψης ‘’όλοι ίδιοι είναι’’, ελάχιστα αξιολογήθηκε μια πολύ οδυνηρή και επαχθής εξέλιξη. Η εποπτεία των δανειστών από τα δημοσιονομικά ζητήματα επεκτάθηκε στη δημόσια περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο με όρους ταπεινωτικούς που θα τους βρίσκουμε για πολλά χρόνια μπροστά μας».

Πως βλέπετε τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης; Θωρείτε ότι θα κλείσει σύντομα η β’ αξιολόγηση ή θα ζήσουμε το «θρίλερ» του 2015;

«Όχι, δεν πιστεύω σε επανάληψη του 2015 γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε σήμερα με εσχάτη προδοσία κι αυτό δεν το δέχομαι για κανένα Έλληνα Πρωθυπουργό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αποδυναμωμένη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με δική της ευθύνη.

Τα νέα μέτρα για το αφορολόγητο και τις συντάξεις που ακούγονται εφιαλτικά, σχετίζονται ευθέως με τα πεπραγμένα της, δηλαδή:

-Την επιστροφή στην ύφεση τη διετία 2015-2016

-Την απεμπόληση του κεκτημένου του 2012 για το χρέος

-Τις καθυστερήσεις και παλινωδίες στις αποκρατικοποιήσεις

-Τον «διωγμό» της παραγωγικής Ελλάδας

-Το «έγκλημα» στις τράπεζες που επέφερε απώλεια 25 δισ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο,

Όλοι αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που φέρνουν την κυβέρνηση και τελικά τη χώρα σε δεινή θέση. Το χειρότερο είναι ότι από κυβερνητικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο στη διαπραγμάτευση, παρά ένας κατάλογος επιθυμιών».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Π. Κουκουλόπουλου στο thecaller.gr – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.