Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΕΕΝ στην Πτολεμαΐδα



somateio_ergazomenon_energeiaΤην περίοδο που διανύουμε είναι σε εξέλιξη η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας παράλληλα με την επιλογή για συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη για την παραγωγή η/ε. Οι επιλογές αυτές έχουν σαν σκοπό να στηρίξουν τα κέρδη επιχειρηματιών ομίλων και θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαό συνολικά και ειδικά στην περιοχή.

Η ιδιωτικοποίηση με όποιον τρόπο προχωρήσει τελικά (ΝΟΜΕ,στρατηγικός επενδυτής, συμπράξεις με ιδιώτες κ.α) θα έχει σαν συνέπεια της αύξηση της ανεργίας σε μια περιοχή που ήδη βρίσκεται πρώτη στη λίστα , θα μειωθούν παραπέρα οι μισθοί στους εργαζόμενους, θα έχει αρνητικές συνέπειες για την επάρκεια της χώρας σε η/ε από εγχώριες πηγές κ.α

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών με την κατάργηση των ΣΣΕ, την μείωση του κατώτατου μισθού, βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, απελευθερώνουν τις απολύσεις. Θέλουν εργαζόμενους με μισθούς πείνας χωρίς να μπορούν να σηκώσουν κεφάλι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Η άποψη ότι «τίποτα δεν γίνεται»» «δεν αλλάζει τίποτα αφού τα υπέγραψαν όλα» μας οδήγησε στο να κάνουμε συνέχεια βήματα πίσω, να χάνουμε συνεχώς δικαιώματα. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν χρησιμοποίησε ακόμα τη δύναμη του. Μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους. Να συνεχίσουμε με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά τα μέτρα που θα μας κάνουν τη ζωή κόλαση η να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
Οι αγώνες ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση έδειξε ότι όταν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι ενωμένοι αγωνίζονται μπορεί να πετύχουν πολλά. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, οκταμηνίτες, εργολαβικοί), με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους , τους ανέργους να οργανώσουμε ένα κίνημα ελπίδας και ανατροπής.

Να ζωντανέψουμε τα σωματεία, να τα μετατρέψουμε σε μαχητικούς πυρήνες, όπου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν, θα συζητάνε θα παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΕΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 6μ.μ.
Αίθουσα Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητήριου Πτολεμαΐδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.