Νοτιάδες, υγρασία και πρόσκαιρες βροχές για τον καιρό των επόμενων ημερών στην Π.Ε. Κοζάνης



synefia123

Μετά από ένα σχετικά καλό καιρικά Σαββατοκύριακο με εξαίρεση την πρόσκαιρη αστάθεια του μεσημεριού της Κυριακής ο καιρός κύλησε αρκετά καλός. Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στη μέρα σήμερα με γενικά ασθενείς βροχές, πιο αναλυτικά:

Θερμοκρασιακό εύρος Κυριακής 16/10/2016

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΒΛΑΣΤΗ

7,0

17,7

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

8,7

19,0

ΦΛΩΡΙΝΑ

8,5

17,2

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

11,3

17,4

ΚΟΖΑΝΗ

10,4

19,0

Σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η ημέρα ξεκίνησε με τοπικές νεφώσεις, αυτές αργότερα θα πυκνώσουν και θα βρέξει χωρίς σημαντική ένταση με τοπικό χαρακτήρα, (κάπως περισσότερες οι βροχές σε περιοχές από την Κοζάνη και νοτιότερα). Στο Βόιο η πιθανότητα να βρέξει είναι πολύ μικρή. Οι άνεμοι γενικά βορειοανατολικοί με ένταση 2-3bf. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 16c σε Κοζάνη, 17 σε Πτολεμαΐδα, 15 σε Σιάτιστα και 17c σε Σέρβια και Βελβεντό.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου αν και δεν αναμένονται βροχές θα επικρατήσει συννεφιά με σχετικά αυξημένα ποσοστά υγρασίας και ψύχρα, ίσως να σχηματιστούν ομίχλες νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιογενείς χωρίς σημαντική ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί νωρίς το πρωί κοντά στους 8 με 9c έως τους 13 με 14c.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με τα σημερινά δεδομένα (πρωί, Δευτέρας) αναμένεται πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα ορεινά Εορδαίας και Κοζάνης κατά την διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη προς την Τετάρτη με γρήγορη βελτίωση του καιρού πριν το ξημέρωμα της Τετάρτης με διατήρηση του σχετικά καλού καιρού. Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι χωρίς σημαντική ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16c στα πεδινά και τους 12 με 13c σε πιο ορεινές περιοχές.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα διατηρηθεί καλός ο καιρός με σταδιακή μεταβολή προς το βράδυ με βροχές. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νότιοι – νοτιοανατολικοί με την θερμοκρασία να παραμένει στα επίπεδα της Τετάρτης.

Τέλος με τα διαθέσιμα δεδομένα η μεταβολή του καιρού που διαφαίνεται από το βράδυ της Πέμπτης θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου με βροχοπτώσεις στο σύνολο του νομού με πρόσκαιρη βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 13c.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.