Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του ερπυστριοφόρου οχήματος στο μουσείο της Πτολεμαΐδας



l87rl86ek76ek7erdk7f7ku

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 και μετά το πέρας της παρέλασης , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του ερπυστριοφόρου οχήματος, που βρίσκεται στον περίβολο του Παλαιοντολογικού και Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαϊδας , παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ο Δήμαρχος Εορδαίας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτού του μνημείου της Πόλης, το οποίο επιτάχθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό κατά το «Έπος του 40». Οκ. Ζαμανίδης τόνισε την ανάγκη μετατροπής του χώρου σε εκθεσιακό , προκειμένου να προστατευθεί το όχημα αλλά και να υπάρξει η ανάλογη επισκεψιμότητα ,προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην κατεύθυνση της ανάδειξης και άλλων ιστορικών στοιχείων του τόπου.

Από την τελετή των εγκαινίων δεν θα μπορούσε να λείψει ο πρωτεργάτης για την ανακάλυψη και ανάδειξη του ιστορικού αυτού ερπυστριοφόρου ο ευπατρίδης «δάσκαλος» Αναστάσιος Μακρίδης , ο οποίος συγκλόνισε με την μεστή αναφορά του στην τεράστια προσφορά της μπουλντόζας όχι μόνο στην περιοχή ,αλλά και στη χώρα τονίζοντας

«Είμαστε υπερήφανοι που η Πόλη μας έστειλε αυτό το εργαλείο στην πρώτη γραμμή του πολέμου», ενώ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Εορδαίας και όσους εκτίμησαν την αξία του οχήματος.

Αναλυτική και εμπεριστατωμένη ήταν η παρουσίαση της ιστορίας της μπουλντόζας , που ανήκε στις οικογένειες Παυλίδη και Αδαμόπουλου της Πτολεμαϊδας , από την υπεύθυνη του Μουσείου Βαρβάρα Γκέκα , σύμφωνα με στοιχεία που της κατέθεσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών του οχήματος ο εκλιπών Νικόλαος Παυλίδης .

Όσους συνέβαλλαν στην ανάδειξη του σημαντικού αυτού εκθέματος , συνεχάρη ο εκπρόσωπος της εταιρείας του οχήματος «ΚΑΤΕΡΠΙΛΑΡ», ενώ με μήνυμά της που ανέγνωσε ο συντονιστής της εκδήλωση Κοσμάς Τσισμαλίδης, χαιρέτησε την τελετή η Μαριάννα Παυλίδου .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανάλογα της ημέρας χορωδιακά τραγούδια και με την καθιερωμένη δεξίωση του Δημάρχου , στο χώρο του Μουσείου .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.