Η ιστορία του Αντώνη, ενός βοσκού – δρομέα από την Εράτυρα Κοζάνης, σε ντοκιμαντέρ για τον Μαραθώνιο!



arethyrwtyhuwrt6uyr565

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ξεκίνησε συστηματικά το τρέξιμο το 2006, όταν ανένηψε απρόσμενα από κώμα 22 ημερών, ενώ η οικογένειά του είχε χάσει κάθε ελπίδα και είχε ξενοικιάσει το διαμέρισμά του.

Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Οι κάτοικοι της Εράτυρας στην ορεινή Κοζάνη τον έχουν για τρελό, αλλά αυτός δεν δίστασε να φτάσει μέχρι και το μαραθώνιο του Ρότερνταμ για να αποδείξει στον εαυτό του ότι η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει στη στάνη.

Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Ελληνας μαραθωνοδρόμος, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Σκοπός του να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου.​

Αυτοί είναι οι τρεις ήρωες του «Τερματισμού», του ντοκιμαντέρ της Ελιάνα Αμπραβανέλ που μπαίνει στα άδυτα του κλασικού μαραθωνίου με αγωνιστικές διαθέσεις, όχι μόνο για να ανακαλύψει τα αρχέγονα μυσικά της τέχνης του τρεξίματος, αλλά κυρίως για να αποδείξει πως κανένας τερματισμός δεν είναι ικανός να σταματήσει τη ζωή.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για τον «Τερματισμό» της Ελιάνα Αμπραβανέλ

Finish Line 4

Για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου, ο «Τερματισμός» θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναό σε επιλεγμένες προβολές, ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στo MDA Hellas, το σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυικές παθήσεις. Η προσφορά έχει νόημα, αφού όπως μας ενημερώνουν από την ομάδα της ταινίας ο «Τερματισμός» θα έχει τη δική του ομάδα στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 35 φίλοι της ταινίας θα συνοδεύσουν την παραολυμπιονίκη κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τον Andreas Hoxha, δύο εκλεκτά μέλη του MDA Ελλάς, που θα αγωνιστούν με ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια τα οποία αγοράστηκαν με τα έσοδα από τη φιλανθρωπική avant premiere της ταινίας που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΝΑΟ σε συνεργασία με το MDA Ελλάς τον Μάιο του 2016.

Πηγή: flix.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Η ιστορία του Αντώνη, ενός βοσκού – δρομέα από την Εράτυρα Κοζάνης, σε ντοκιμαντέρ για τον Μαραθώνιο!

  1. Μπράβο Αντώνη να δούνε μερική πως οι δουλειά του κτηνοτρωφου κάνει φυσική κατάσταση αθλητή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.